Bekend Nederland steekt Jemen hart onder de riem

Steek de mensen in Jemen een hart onder de riem.  Dat is de centrale boodschap van de campagne Yemen: Bruised but never Broken. Met de campagne willen we laten zien dat er wereldwijd veel mensen zijn die weten wat er gebeurt in Jemen. En nog belangrijker, die zich het lot aantrekken van de Jemenieten, die het zo zwaar te verduren hebben. De campagnewebsite en facebookpagina tonen verhalen van inwoners uit Jemen, maar geven ook de ruimte om jouw betrokkenheid te tonen.

Bekijk hier ook de boodschappen van onder andere Johnny de Mol, Louis van Gaal, Humberto Tan en Ronald de Boer.

Kracht

De nood voor water, voedsel en gezondheidszorg in Jemen is groter dan ooit. Toch is het volk enorm krachtig. De grote meerderheid van de Jemenieten wil helemaal geen oorlog en hoopt dat deze nachtmerrie zo snel mogelijk ophoudt. In de tussentijd proberen ze te overleven. Elke dag opnieuw.

Jemen vergeten?

Hoewel de politiek van het conflict gecompliceerd is, zijn de basisprincipes van de mensheid niet: het Jemenitische volk heeft het recht om in vrede te leven, vrij van conflicten en geweld. Ze hebben recht op voedsel en water, gezondheidszorg, onderwijs voor hun kinderen en hoop op een betere toekomst. Op dit moment wordt het volk van Jemen deze rechten ontzegd. En om het nog erger te maken, voelen velen zich alsof de wereld Jemen negeert en hen vergeten is.

Toon nu jouw betrokkenheid bij het lot van de burgers van Jemen. Deel je boodschap van solidariteit, bewondering en hoop op http://yemenneverbroken.org of via facebook https://www.facebook.com/YemenNeverBroken/

Jemen Bruised but never broken

De campagne Yemen: Bruised, but never Broken wordt uitgevoerd door CARE Nederland  met steun van de Nederlandse Ambassade in Jemen.