Geniet van belastingvoordeel: leg uw periodieke schenking vast

Met een periodieke schenkingsovereenkomst kunt u het gehele donatiebedrag opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. Het minimum- of drempelbedrag vervalt hiermee. Voorwaarde is dat u deze schenking voor minstens vijf jaar vastlegt in een overeenkomst periodieke schenking. Lees verder of regel het direct.

Simpel en snel geregeld

Overtuigd van het voordeel? Met een schenkingsovereenkomst zorgt u ervoor dat u niet te veel belasting betaalt over uw periodieke gift – als deze een minimale looptijd heeft van vijf jaar. Een paar rekenvoordelen:

Rekenvoorbeeld 1: Help evenveel mensen en benut uw belastingvoordeel

Stel, u doneert € 100,- per jaar, bij een belastingtarief van 51,75%. U krijgt terug van de belasting: € 52,-. Uw donatie, van bijvoorbeeld € 100,-, kost u dan netto slechts € 48,-. Zo helpt u net zo veel mensen, terwijl u het belastingvoordeel benut.

Rekenvoorbeeld 2: Help meer mensen zonder dat het u meer kost

Kiest u ervoor om netto € 100,- te blijven doneren, en uw belastingvoordeel aan CARE Nederland te schenken? Dan schenkt u periodiek € 161,55, waarvan u € 61,55 terugkrijgt. Zo helpt u nog meer mensen zonder dat het u meer kost.

Bereken uw belastingvoordeel bij periodiek schenken

Bereken uw persoonlijk belastingvoordeel met de rekenhulp van ANBI. Voor uitgebreide informatie over het belastingvoordeel bij periodieke schenking aan goede doelen, kijkt u op de site van de Belastingdienst.

Eenvoudig online regelen