Geniet van belastingvoordeel: leg je periodieke schenking vast

Met een periodieke schenkingsovereenkomst kun je het gehele donatiebedrag opvoeren bij je aangifte inkomstenbelasting. Het minimum- of drempelbedrag vervalt hiermee. Dat doe je door de schenking voor minstens vijf jaar vast te leggen in een overeenkomst periodieke schenking. Lees verder of regel het direct.

Liever persoonlijk contact? Bel dan met 070-310 50 55.

Simpel en snel geregeld

Overtuigd van het voordeel? Met een schenkingsovereenkomst zorg je dat je niet te veel belasting betaalt over je periodieke gift – als deze een minimale looptijd heeft van vijf jaar. Een paar rekenvoordelen:

Rekenvoorbeeld 1: Help evenveel mensen en benut je belastingvoordeel

Stel, je doneert € 100,- per jaar, bij een belastingtarief van 51,75%. Je krijgt terug van de belasting: € 52,-. Je donatie, van bijvoorbeeld € 100,-, kost je dan netto slechts € 48,-. Zo help je net zo veel mensen, terwijl je het belastingvoordeel benut.

Rekenvoorbeeld 2: Help meer mensen zonder dat het jou meer kost

Kies je ervoor om netto € 100,- te blijven doneren, en je belastingvoordeel aan CARE Nederland te schenken? Dan schenk je periodiek € 161,55, waarvan je € 61,55 terugkrijgt. Zo help je nog meer mensen zonder dat het jou meer kost.

Of bel met telefoonnummer 070 – 310 50 55 op werkdagen tussen 9:00 en 21:00 uur, op zaterdagen van 9:00 tot 17:00 uur.

Bereken je belastingvoordeel bij periodiek schenken

Bereken je persoonlijk belastingvoordeel met de rekenhulp van ANBI. Voor uitgebreide informatie over het belastingvoordeel bij periodieke schenking aan goede doelen, kijk je op de site van de Belastingdienst.

Eenvoudig online regelen