Wie is CARE Nederland?

CARE Nederland is onderdeel van CARE International, een internationale hulporganisatie die actief is in meer dan 100 landen. Voortgekomen uit Amerikaanse voedselhulp aan Europa na de Tweede Wereldoorlog, zetten we ons al sinds 1945 in voor hen die dat het hardst nodig hebben.

Andere aanpak.

Onze aanpak is praktijkgericht en op maat gesneden: variërend van noodhulp tot trainingen in ondernemerschap. En dat werkt. Door samen te werken met de bevolking van een gebied of land, lokale overheden en partnerorganisaties, behalen we duurzame verandering en groei.

Eerlijke wereld.

Armoedebestrijding is het hoger doel van alles wat we doen. Wij zien dat er een directe relatie is tussen armoede en ongelijkheid. Daarom zetten we ons in voor gelijke rechten voor iedereen. We helpen mensen aan mogelijkheden om mee te praten en mee te beslissen over zaken die hun leven beïnvloeden. Want in een eerlijke wereld doet iedereen mee.

Een vrouw hoedt een kudde koeien

Missie en visie

CARE werkt wereldwijd om levens te redden en armoede te overwinnen. We geloven in een wereld van hoop waarin iedereen meedoet. We willen armoede overwinnen en mensen in veiligheid met elkaar laten leven.

Lees meer
Amaal een 10 jarig meisje gevlucht uit Jemen hier lachend met bergen op de achtergrond

Impact en resultaat

Van iedere euro die we uitgaven in 2019-2020 ging 93 cent naar onze projecten. In diezelfde periode, heeft CARE Nederland dankzij de steun van haar donateurs 3.081.502 mensen in 28 landen kunnen bereiken.

Lees meer
Vrachtwagen met voedselpakketten van CARE

Verantwoording en transparantie

Wie en wat bereikt CARE Nederland nu eigenlijk? Welke richtlijnen en gedragscodes gebruiken we om hulp te verlenen?

Lees meer
Verschillende handen vormen CARE logo

Organisatie

Op deze pagina lees je informatie over de organisatie achter CARE Nederland, zoals over wie de directie en de Raad van Toezicht van CARE Nederland zijn.

Lees meer
vrouwen uit Tanzania aan het werk

Werken bij CARE Nederland

Bekijk onze vacatures. Zie jij een match met jouw kennis en ervaring? Dan komen we graag met je in contact!

Lees meer