Nalaten aan CARE Nederland

Door een gift aan CARE Nederland na te laten, ondersteunt u de allerarmsten, de meest kwetsbaren en de hardst geraakten bij het opbouwen van een beter bestaan.

Nalaten voor een eerlijkere wereld

Dankzij nalatenschappen kan CARE Nederland op de moeilijkste plekken ter wereld noodhulp bieden en levens in veiligheid brengen. Daarnaast zetten we ons, samen met partners en lokale organisaties in voor gelijke rechten en kansen. Als internationale ontwikkelingsorganisatie is CARE actief in meer dan 100 landen wereldwijd.

Steeds meer donateurs kiezen ervoor om een goed doel op te nemen in hun testament en vertrouwen hun nalatenschap toe aan CARE Nederland, omdat onze werkwijze aansluit bij hun waarden en overtuigingen. Door CARE Nederland op te nemen in uw testament laat u uw idealen voortleven.

Vrijstelling van erfbelasting

Nalaten aan een goed doel is vrijgesteld van erfbelasting. Zo ook wanneer u aan CARE Nederland nalaat. We zijn aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw hele nalatenschap komt ten goede aan een eerlijkere wereld.

We nodigen u uit om ons te laten weten wanneer u een gift aan CARE in uw testament heeft opgenomen. Wanneer u dat wilt, kunnen we u in toekomst op de hoogte houden van onze resultaten en u uitnodigen voor speciale evenementen. CARE wil u graag bedanken voor uw vertrouwen.

Uw contactpersoon bij CARE Nederland

Marloes de Bruijn, Relatiemanager Bijzonder Giften

mdebruijn@carenederland.org
+31 (0)70 310 50 55
+31 (0) 6 273 94520

Heeft u vragen over het werk van CARE Nederland of hoe u aan onze organisatie kan nalaten? Neem geheel vrijblijvend contact op met Marloes de Bruijn.

Belangrijke gegevens CARE Nederland

Wilt u CARE Nederland opnemen in uw testament? Bij het opstellen van een legaat voor het nalaten aan CARE Nederland of het benoemen van CARE Nederland als (mede-)erfgenaam zijn de volgende gegevens van belang voor de notaris:

Stichting CARE Nederland

Parkstraat 19, 2514 JD  Den Haag
Kamer van Koophandel-nummer: 41158230

 

Zo kunt u CARE Nederland in uw testament opnemen:

Een gift aan CARE Nederland nalaten is een eenvoudige, maar krachtige manier om toekomstige generaties wereldwijd te ondersteunen bij het opbouwen van een beter bestaan. Het opnemen van CARE Nederland in uw testament kunt u op verschillende manieren regelen. Hieronder leggen we het in drie eenvoudige stappen uit.

1. Bepaal hoe u wilt nalaten

U kunt in uw testament meerdere begunstigden benoemen. Zo kunt u naast aan uw dierbaren ook een bedrag nalaten aan CARE Nederland. Dat kan op twee manieren:

CARE Nederland benoemen als (mede-) erfgenaam
In uw testament benoemt u een of meerdere erfgenamen. Als erfgenaam krijgt een persoon en/of een organisatie recht op uw nalatenschap. Naast uw dierbaren kunt u dus ook een goed doek erfgenaam maken en zo uw erfenis nalaten een goede doelen.

CARE Nederland benoemen als legataris
Een legaat kunt u zien als een gift in uw testament. Bij het nalaten van een legaat kunt u een bepaald geldbedrag of percentage, een huis, een schilderij of andere waardevolle goederen nalaten aan een goed doel.

2. Wijs een executeur aan

U wijst iemand aan die uw testament zal afwikkelen. Dat kan een goede vriend zijn, een familielid of een notaris. In uitzonderlijke gevallen kan ook CARE Nederland deze rol op zich nemen, in dat geval is het belangrijk om vooraf met ons contact op te nemen.

3. Naar de notaris

Uw wensen over uw nalatenschap en het opnemen van een goed doel legt u vast in uw testament bij de notaris. De notaris adviseert en maakt een concepttestament op. U kunt dit in alle rust doornemen en eventuele wijzigingen aanbrengen. Daarna wordt het definitieve testament opgemaakt en ondertekend. U kunt uw testament op elk moment laten wijzigen bij de notaris.

 

Direct regelen

Liever persoonlijk contact, of heeft u een vraag?

Geen probleem, wij helpen u met plezier en aandacht verder.
Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.