Van kansarm naar succesvol ondernemer

-Gezien in Margriet-

De 39-jarige Sawsan Abdulaziz woont met haar gezin in de Jordaanse hoofdstad Amman. Ze runt met de hulp van CARE Nederland een succesvolle eigen onderneming, namelijk een naaiatelier. Het succes is haar niet echt aan komen waaien. Op jonge leeftijd overleed haar vader waardoor haar moeder alleen achterbleef met acht kinderen.  Toen ruim tien jaar later ook haar moeder overleed trad Sawsan in het huwelijk met een oudere neef, Omar. Al snel kwamen er drie prachtige kinderen, maar dat geluk werd ruw verstoord toen Omar zijn baan in het Jordaanse leger verloor.

De woorden van Sawsan’s overleden moeder kwamen toen weer bij haar terug. Zij vertelde haar dochter:

Zorg  als vrouw voor je eigen inkomen, je weet namelijk nooit wat het leven je brengt- de wijze woorden van Sawsan’s moeder

Plotseling zonder inkomen werd het leven van Sawsan en haar gezin moeilijk en leefde ze op het randje van pure armoede. Met de woorden van haar moeder in haar achterhoofd en nieuws over het project van CARE besloot ze het heft in eigen handen te nemen. Klik op Sawsan’s foto onderaan de pagina en lees haar hele verhaal.

CARE Nederland en de H&M Foundation werken samen om de positie van vrouwen uit arme gebieden te versterken. Zij  geloven namelijk beiden dat vrouwen de kracht hebben om hun families én de hele gemeenschap uit armoede te helpen. Als ze maar de juiste middelen en kansen hebben.

Wil je vrouwen zoals Sawsan steunen? Help hen met een structurele donatie.

DONEER NU

*De opbrengsten worden door CARE ingezet daar het geld het hardst nodig is. Dit kan een ander project zijn dan vrouwelijk ondernemerschap.