CARE en Bennink Foundation in actie voor Congolese vrouwen

CARE en de Bennink Foundation zijn in juli 2020 samen een family planning project gestart in de Democratische Republiek Congo, om de positie van vrouwen en meisjes te versterken. In het land, dat kampt met armoede en conflicten, trekken vrouwen meestal aan het kortste eind, omdat zij nauwelijks inspraak hebben in zaken die voor hen belangrijk zijn.

Moeder Ange 28 jaar met haar Baby uit de Democratische Republiek Congo

Family Planning in Congo

Samen zorgen we ervoor dat 2.500 vrouwen en 500 meisjes in Noord- en Zuid-Kivu toegang krijgen tot family planning-services. Gezondheidswerkers worden getraind in het adviseren en begeleiden van mensen in het plannen van gezinsuitbreiding. Zo wordt het aantal sterfgevallen, die veroorzaakt worden door onveilige abortus of complicaties bij zwangerschap of geboorte,  beperkt en kunnen zwangerschappen beter worden gepland. Een mooi voorbeeld van hoe voortdurende hulp bijdraagt aan een beter leven voor mensen op de moeilijkste plekken ter wereld. 

Mawe Tatu Programma

Dit family planning project draagt bij aan het succes van het driejarige Mawe Tatu II programma, gesteund door het regionale Grote Meren programma van de Nederlandse Ambassades, dat erop gericht is om de positie van vrouwen (en jongeren) te verbeteren.  

Ook samenwerken als stichting of fonds?

Dat kan! Samen bestrijden we armoede door ongelijkheid tegen te gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden om samen te werken met CARE.

Lees meer