Sander en Babah gaan de strijd met elkaar in Walk in her Shoes

Deze drie ambassadeurs helpen ons om het werk van CARE onder de aandacht te brengen: Sander de Kramer, Maureen Koster en Babah Tarawally. Hieronder lees je hun verhaal en waarom zij ambassadeur zijn geworden.

 

Sander de Kramer is ambassadeur van CARE

Sander de Kramer

Sander de Kramer kennen we als onder andere als presentator van het tv-programma KRO De Wandeling. Sinds 2007 zet hij zich met de door hem opgerichte stichting – Sunday Foundation in voor kansloze kinderen in Sierra Leone. Eerder was De Kramer hoofdredacteur van de Rotterdamse daklozenkrant en werd hij bondscoach van het Nederlands daklozenteam. Voor zijn maatschappelijke werk ontving hij in 2009 de Laurenspenning en in 2013 de Majoor Bosshardt Prijs.

Als ambassadeur van CARE zette hij zich bij de eerste editie van Walk in her Shoes in. Samen met collega-ambassadeur Babah Tarawally ging hij de strijd aan met een emmer water op zijn hoofd.

Toen ik met die emmer op mijn hoofd liep voelde ik me wel heel erg verbonden met vrouwen in ontwikkelingslanden. Dit is de bedoeling van Walk In Her Shoes.”

 

 

Atlete Maureen Koster is ambassadrice van CARE

Maureen Koster

Maureen Koster is een gedreven en betrokken Nederlandse atlete. Al sinds haar zesde jaar zit ze op atletiek. Vorig jaar vertegenwoordigde zij Nederland tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tijdens het EK Indoor Atletiek sleepte ze op de 3000 meter een bronzen medaille binnen.

Wij zijn ontzettend blij dat iemand als Maureen zich inzet voor CARE. Zij weet als geen ander hoe het is om iedere keer de kracht in zichzelf te vinden om door te gaan bij tegenslagen, om een keer vaker op te staan dan te vallen,” lichtte CARE-directeur Perry Heijne eerder toe. Zoals Maureen het zelf zegt:

Ik heb zelf ervaren dat niet alleen hard werken en doorzetten tot succes leiden. Het krijgen van de juiste support is een onmisbare sleutel om het hoogst haalbare uit jezelf te halen. Ik gun vrouwen en meisjes wereldwijd die kansen ook.

 

 

Babah Tarawally is CARE ambassadeur

Babah Tarawally

Journalist en columnist Babah Tarawally vluchtte uit Sierra Leone naar Nederland. Hij zet zich in voor onafhankelijke media in ontwikkelingslanden en als trainer voor diverse organisaties die vluchtelingen en Nederlanders met elkaar verbinden. Na zijn debuutroman ‘De god met de blauwe ogen’, verscheen onlangs zijn tweede roman ‘De verloren hand’. In dit boek neemt Tarawally de lezer mee in de belevingswereld van asielzoekers en hun worsteling om opgelopen trauma’s te boven te komen.

Met zijn achtergrond zet hij zich graag in als ambassadeur van CARE.

Ik kom uit Sierra Leone. Mijn zus moest 2 tot 3 kilometer lopen toen wij klein waren om water te halen. Ik had een voorsprong, ik mocht geen water halen en zij moesten wel. Zij lopen 2-0 achter ten opzichte van de mannen. Zij verdienen het om de mannen in te halen.