Home > Help mee > Ondersteun als vermogensfonds of stichting

Ondersteun als vermogensfonds of stichting

Als fonds of stichting kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan een eerlijke wereld, door armoede en ongelijkheid te bestrijden. Dit kan door een gift ten behoeve van humanitaire noodhulp bij rampen en conflicten. Past een langetermijnstrategie beter bij uw visie? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Bijdragen aan structurele verandering

Het is ook mogelijk om structurele verandering te brengen in levens van mensen wereldwijd door projecten van CARE te ondersteunen die een looptijd kennen van enkele jaren. In samenspraak met onze relatiemanager kijken we wat er het beste bij uw fonds of stichting past.

CARE en Bennink Foundation in actie voor Congolese vrouwen

CARE en de Bennink Foundation zijn in juli 2020 samen een family planning project gestart in de Democratische Republiek Congo, om de positie van vrouwen en meisjes te versterken. In het land, dat kampt met armoede en conflicten, trekken vrouwen meestal aan het kortste eind, omdat zij nauwelijks inspraak hebben in zaken die voor hen belangrijk zijn.

Samen zorgen wij ervoor dat 2.500 vrouwen en 500 meisjes in Noord- en Zuid-Kivu toegang krijgen tot family planning middelen en -services. Gezondheidswerkers worden getraind in het adequaat adviseren en begeleiden van zowel vrouwen, meisjes én mannen in het plannen van gezinsuitbreiding. Zo wordt het aantal sterfgevallen, als gevolg van onveilige abortus of complicaties bij zwangerschap of geboorte, beperkt en kunnen zwangerschappen beter worden gepland. Een mooi voorbeeld van hoe structurele hulp bijdraagt aan een beter leven voor mensen op de moeilijkste plekken ter wereld.

Ange is een stuk gelukkiger nadat zij en haar man advies ontvingen over goede family planning.

Dit family planning project draagt bij aan het succes van het driejarige Mawe Tatu II programma dat, gesteund door het regionale Grote Meren programma van de Nederlandse Ambassades, erop gericht is om de positie van vrouwen (en jongeren) te verbeteren. Dit gebeurt door het stimuleren van ondernemerschap, door in gesprek te gaan met mannen en jongens over de rol die vrouwen vervullen in zowel het zakenleven als het gezinsleven, en over de rol van mannen en jongens bij family planning.

Wilt u ook structureel bijdragen aan een project van CARE? Wij helpen u graag bij de keuze die het best past bij uw fonds of stichting.

Delen

Samen met CARE werken aan uw doelstellingen

CARE gelooft dat we samen meer kunnen bereiken. We doen dat door samen te werken met (lokale) hulporganisaties en gemeenschappen. Als CARE Nederland doen we dit al 75 jaar in ruim 20 landen.

Binnen het consortium CARE International zijn dit zelfs meer dan 100 landen. Samen met uw fonds of stichting kunnen we nog meer mensen in deze landen bereiken. Aan u de keuze of u een project op het gebied van humanitaire noodhulp, vrouwelijk ondernemerschap, inspraak in besluitvorming of  voorbereiding op klimaatverandering en natuurgeweld wilt ondersteunen. Samen met u onderzoeken we welk project of programma het beste aansluit bij uw doelstellingen.

De voordelen voor u op een rij:

  • Advies op maat voor uw fonds of stichting.
  • Een vast contactpersoon; persoonlijk en betrokken.
  • Transparantie over de besteding van uw steun.
  • Updates over de behaalde resultaten.
  • U investeert in een betere toekomst voor mensen.
  • Samenwerken met een internationale NGO met uitstekende reputatie.

 

Laat u vrijblijvend adviseren

Wilt u hulp in uw keuze, over welk project of programma het beste bij uw visie en doelstellingen past? Wij denken graag met u mee en voorzien u van advies op maat.

Vul uw gegevens in via onderstaand formulier en onze Relatiemanager Fondsen & Stichtingen neemt zo spoedig mogelijk contact met u op.

Pauline Ebing

 

Uw vaste contactpersoon Pauline Ebing heeft jarenlange ervaring in het verbinden van fondsen en stichtingen aan passende projecten van goede doelen.

 

Wilt u op een bepaalde tijd gebeld worden? Of heeft u duidelijke wensen wat betreft een project dat u wilt ondersteunen? Vul uw wensen hier zo volledig mogelijk in.

 

 

Blijf op de hoogte van ons werk!