Geniet van belastingvoordeel: leg uw periodieke schenking vast

Met een periodieke schenkingsovereenkomst kunt u het gehele donatiebedrag opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. Het minimum- of drempelbedrag vervalt hiermee. Dat doet u door de schenking voor minstens vijf jaar vast te leggen in een overeenkomst periodieke schenking. Lees verder of regel het direct.

Simpel en snel geregeld

Overtuigd van het voordeel? Met een schenkingsovereenkomst zorgt u dat u niet te veel belasting betaalt over uw periodieke gift – als deze een minimale looptijd heeft van vijf jaar. Een paar rekenvoordelen:

Rekenvoorbeeld 1: Help evenveel mensen en benut uw belastingvoordeel

Stel, u doneert € 100,- per jaar, bij een belastingtarief van 51,75%. U krijgt terug van de belasting: € 52,-. uw donatie, van bijvoorbeeld € 100,-, kost u dan netto slechts € 48,-. Zo helpt u net zo veel mensen, terwijl u het belastingvoordeel benut.

Rekenvoorbeeld 2: Help meer mensen zonder dat het u meer kost

Kiest u ervoor om netto € 100,- te blijven doneren, en uw belastingvoordeel aan CARE Nederland te schenken? Dan schenkt u periodiek € 161,55, waarvan u € 61,55 terugkrijgt. Zo helpt u nog meer mensen zonder dat het meer kost.

Bereken uw belastingvoordeel bij periodiek schenken

Bereken uw persoonlijk belastingvoordeel met de rekenhulp van ANBI. Voor uitgebreide informatie over het belastingvoordeel bij periodieke schenking aan goede doelen, kijkt u op de site van de Belastingdienst.

Eenvoudig online regelen