Home > Zuid-Soedan: noodhulp

Zuid-Soedan: noodhulp

De huidige situatie in Zuid-Soedan is fragiel en erg kwetsbaar. In grote delen van het land kampen de mensen met een voedseltekort. Als gevolg hiervan zijn meer dan 4 miljoen mensen ontheemd, waarvan het merendeel vrouwen en kinderen. In enkele gebieden in Zuid-Soedan is het relatief rustig en veilig. Daar is grote behoefte aan hulp om de bevolking te ondersteunen het leven weer op te bouwen.

Vanwege de huidige situatie in het land zijn het de internationale hulporganisaties die de bevolking voorzien van gezondheidszorg, onderwijs en helpen bij het opbouwen van infrastrcutuur. Met infrastructuur wordt in dit geval de aanleg van water- en sanitaire systemen bedoeld. Mensen die zijn ontheemd zijn vaak alles kwijt geraakt en hebben alles achter moeten laten. Ze hebben meestal geen inkomen of andere vorm van bestaanszekerheid. De mensen in Zuid-Soedan zijn daarom afhankelijk van voedselhulp van internationale hulporganisaties.

Zuid-Soedan

Wat doet CARE?
Als onderdeel van de Dutch Relief Alliance biedt CARE in Zuid-Soedan hulp aan ondervoede kinderen, moeders met jongere kinderen en zwangere vrouwen. Zij krijgen voorlichting over borstvoeding en we ondersteunen ondervoede kinderen om hen er weer bovenop te helpen. Daarnaast zetten we spaar- en leengroepen op voor vrouwen. Op deze manier kunnen zij hun gespaarde geld op een veilige manier bewaren en later inzetten voor kleine investeringen in bijvoorbeeld onderwijs of de toekomst van hun gezin. Ten slotte geven we ook voorlichting over seksueel geweld in Zuid-Soedan. We ondersteunen slachtoffers met psychosociale- en medische hulp en brengen ze in contact met hulpdiensten.

Voor meer informatie over de situatie in Zuid-Soedan, ga naar de landenpagina.

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief