Home > Actueel > Opnieuw escalatie van geweld rond Idlib
Sinds 18 december is het geweld rond Idlib opgelaaid

Opnieuw escalatie van geweld rond Idlib

De bevolking  van de regio Idlib is opnieuw in gevaar door het hernieuwde geweld dat zich er voordoet. Sinds 18 december zijn er verschillende luchtaanvallen geweest op bewoond gebied wat heeft geresulteerd in massale vluchtelingenstromen. Er wordt gesproken over zo’n 300.000 mensen die op de vlucht zijn.

Hun situatie verslechtert met de dag. CARE heeft besloten de distributie van voedsel, dekens en tenten zoveel mogelijk te versnellen.

Sinds de start van de burgeroorlog in 2011 zijn honderdduizenden mensen gedood of verwond. Grote delen van het land liggen in puin en er wordt nog dagelijks hevig gevochten. Bijna 12 miljoen Syriërs hebben acute humanitaire hulp nodig. Naar schatting 5,6 miljoen mensen zijn gevlucht naar omringende landen. Zij leven in vluchtelingenkampen in de regio en in arme wijken tussen de lokale bevolking. Deze gezinnen hebben dringend behoefte aan onderdak, voedsel en water.

De recente militaire missie in Noord-Syrië zet de positie van de Syrische burgers verder onder druk. CARE vreest voor een escalatie van geweld, resulterend in hernieuwde, massale vluchtelingenstromen.

Zo helpt CARE gezinnen overleven

Sinds 2014 heeft CARE al meer dan 4,5 miljoen mensen geholpen in Syrië en omringende landen. We helpen met noodhulp zoals voedselpakketten, hygiëne- en babypakketten en kookgerei. Daarnaast helpen we gevluchte gezinnen de koude wintermaanden door met tenten en kacheltjes, matrassen en dekens en kinderkleding. Onze lokale partners bieden gezondheidszorg aan via klinieken, eerste hulp, kraamzorg en seksuele voorlichting.

Samen bestrijden we armoede en ongelijkheid

CARE werkt samen met verschillende partijen om de Syrische bevolking hulp te bieden. Bijvoorbeeld met de Nederlandse overheid, de Verenigde Naties en andere internationale en lokale organisaties. Ongeacht de geloofsovertuiging, politieke kleur of etnische afkomst zijn wij er om de mensen te helpen. Helpt u mee met een donatie?

Ja, ik help mee

Nieuwsbrief