Kom naar de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid op 12 november!

Op zondag 12 november vindt de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid plaats in Amsterdam. CARE Nederland is aanwezig en loopt mee in het Feministisch Blok. We roepen de overheid op om een duurzaam en rechtvaardig klimaatbeleid te ontwikkelen. Loop jij ook mee?

Klimaatverandering vergroot ongelijkheid en armoede wereldwijd. De landen die het minst bijdragen aan de klimaatcrisis, worden het hardst geraakt door de gevolgen ervan. Dat is onrechtvaardig, en daarom moeten de landen die juist wel veel bijdragen aan klimaatverandering hun verantwoordelijkheid nemen. Zo ook Nederland. Tijdens de mars roepen we de overheid daarom op om nu met een duurzaam en rechtvaardig klimaatbeleid te komen. Jij ook?

  • Wat? De Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid 
  • Wanneer? Zondag 12 november 2023, 13:00 uur
  • Waar? Amsterdam
  • Wil jij samen met CARE meelopen? Meld je aan!

Feministisch Blok 

CARE Nederland sluit zich tijdens de klimaatmars aan bij het ‘Feministisch Blok’, samen met ActionAid, WO=MEN, Simavi en Women Engage for a Common Future (WECF). CARE loopt mee in dit blok omdat we ons actief inzetten voor gendergelijkheid, ook in het gevecht tegen klimaatverandering. Vrouwen en meisjes worden namelijk extra hard geraakt door de gevolgen van de klimaatcrisis. Zij zijn wereldwijd bijvoorbeeld verantwoordelijk voor 50 tot 80 procent van de voedselproductie. Maar deze productie wordt steeds verder bemoeilijkt door toenemende droogten, overstromingen en ander klimaatgeweld.

Om mislukte oogsten als gevolg van natuurrampen tegen te gaan, moeten vrouwen zich steeds verder aanpassen aan klimaatverandering. Hierdoor zijn vrouwen juist de experts op het gebied van klimaatactie en -adaptatie. Daarom vindt CARE dat de rol van vrouwen centraler moet komen te staan in de strijd tegen klimaatverandering.

Bekijk de website van de Klimaatmars voor meer informatie.