CSA-EUR haalt bijna € 1.000 op voor CARE Nederland

De Chinese Studievereniging van de Erasmus Universiteit Rotterdam, CSA-EUR, organiseerde in januari een liefdadigheidsevenement waarbij de leden van de vereniging geld ophaalden voor CARE Nederland. In totaal werd bijna duizend euro opgehaald. Wij spraken met Wei Wei Hu, die het event mee organiseerde, over de actie en het verhaal achter het initiatief.

CSA-EUR haalde bijna duizend euro op met het verloten van prijzen aan studenten. Foto: CSA-EUR

Wei Wei is 23 jaar en doet een premaster aan Rotterdam School of Management, een onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit schooljaar sloot ze zich aan bij het Cultural Events Committee van CSA-EUR. Dit comité organiseert evenementen gerelateerd aan de Chinese cultuur, om studenten hier zo kennis mee te laten maken. Hiermee wil de vereniging een brug slaan tussen deze cultuur en studenten met een andere culturele achtergrond, vertelt Wei Wei.

Wat voor evenement hebben jullie georganiseerd?

“Drie jaar geleden zijn we begonnen met het organiseren van een evenement voor Lunar New Year. Tijdens deze feestdag sluiten we de Chinese kalender af en vieren we het nieuwe jaar. In het teken van deze feestdag organiseren we inmiddels al drie jaar een evenement.

Dit jaar organiseerden we voor het eerst een diner én een charity raffle. Hierbij kunnen studenten lootjes kopen, en daarmee prijzen winnen. één lot kost één euro, en hoe meer je betaalt, hoe meer kans je dus maakt om te winnen. De prijzen worden gesponsord door CSA-EUR partners of externe partners, en we proberen zo veel mogelijk verschillende prijzen te hebben. De hoofdprijs dit jaar was een tablet, maar mensen kunnen prijzen in allerlei verschillende klassen winnen. We proberen vooral prijzen te verloten waar studenten ook écht iets aan hebben. Alle opbrengsten van de lotenverkoop gaan naar een goed doel dat we zelf kiezen. Dit jaar was dat CARE Nederland.”

Studenten tijdens het CSA-EUR diner. Foto: CSA-EUR

Waarom hebben jullie ervoor gekozen de opbrengst aan CARE Nederland te doneren?

“Toen we op zoek gingen naar een organisatie om de opbrengsten van het evenement aan te doneren, wilden we een organisatie kiezen die niet alleen in het buitenland actief is, maar ook in Nederland werkt. Want als een doel alleen aan de andere kant van de wereld bezig is, voelt het heel ver weg.

Aan de andere kant wilden we geen té lokale organisatie, want we wilden wel dat de organisatie al bekend zou zijn onder de studenten. Hierin probeerden we dus een balans te vinden. Zo kwamen we bij CARE uit, omdat jullie kantoor in Nederland is en jullie hier actief zijn, maar ook wereldwijd werken.

“Wij vinden inclusiviteit binnen CSA-EUR erg belangrijk, en vonden het fijn om te zien dat dit bij CARE Nederland ook hoog in het vaandel staat.”

Wei Wei Hu, mede-organisator van het CSA-EUR evenement.

Daarnaast sprak het ons erg aan dat CARE inclusiviteit heel belangrijk vindt, en strijdt voor vrouwenrechten. Wij vinden inclusiviteit binnen CSA-EUR ook erg belangrijk, en streven ernaar een community te zijn waarin iedereen met een interesse voor de Chinese cultuur bij elkaar kan komen en zich uit kan spreken. Daarom vonden we het fijn om deze waarde ook terug te zien bij CARE Nederland.”

Hoe is jullie actie verlopen?

“Bij het diner waren zo’n 40 studenten, en in totaal hebben we 980 euro opgehaald. Dat is iets minder dan voorgaande jaren, maar we zijn nog steeds hartstikke trots, zeker omdat we het evenement dit jaar in een heel korte tijd hebben georganiseerd.

Ik vond het zelf heel leuk dat CARE erg betrokken was bij het evenement, nadat we jullie benaderd hadden. Het was erg leuk dat jullie open stonden om naar het event toe te komen en daar wat te vertellen over CARE Nederland en het werk dat jullie verrichten. Het was super om te zien dat jullie ook echt blij waren met de actie en jullie waardering uitspraken.”

De winnaars met hun prijzen van de charity raffle. Foto: CSA-EUR

Wil je ook een actie starten?

Via het platform ‘voorcare.nl’ start je gemakkelijk een inzamelingsactie. Ben je bijvoorbeeld binnenkort jarig en wil je vrienden en familie vragen om geld aan CARE te doneren in plaats van aan jou? Dat kan via dit platform!

Ik wil een actie starten