Home > Actueel > “Ik raad alle vrouwen aan ondernemer te worden”

“Ik raad alle vrouwen aan ondernemer te worden”

29 september 2016

Bedryyah’s leven is niet makkelijk geweest. Samen met haar man en acht kinderen  woonde zij in een vluchtelingenkamp in Jordanië. Ze is alles verloren en moest noodgedwongen haar leven opnieuw opbouwen. En dat is precies wat zij gedaan heeft. De 47-jarige Syrische vrouw voorziet nu niet alleen haar kinderen van eten, maar ook de gemeenschap om haar heen. Vanuit haar kleine keuken verkoopt ze eten aan bekenden, organisaties en bazaars.

Koken voor een beter leven

rs9670_160517_jordan_310-lpr“Ik stond in Syrië al bekend om mijn kookkunsten. Toen ik in het vluchtelingenkamp Za’atiri (Jordanië) woonde, vertelden mijn
buren dat zij dol zijn op Syrisch eten en vroegen mij of ik wat klaar kon maken. Na een tijdje brachten zij mij zelfs ingrediënten. Zo is het allemaal begonnen.”

Dankzij de trainingen van CARE is Bedryyah een heuse businessvrouw geworden en heeft ze geleerd hoe zij een grotere klantenkring opbouwt en haar producten het beste verkoopt. “Mijn kinderen zijn gelukkiger. Vandaag vertelde Ayat, mijn 14-jarige dochter, hoe blij ze is dat haar leven beter is dan dat van sommige klasgenoten.”

“Ik heb echt geleerd dat onmogelijk niet bestaat. Iedereen kan werken. Gisteren kwam er een Syrische vrouw naar mij toe die mij vertelde dat zij niet kon werken. Ik vertelde haar dat niks onmogelijk is. Ontdek waar je goed in bent en doe het!”

56.000 vrouwen wereldwijd eigen onderneemster

Vrouwen die meedoen aan het project komen uit een situatie waarin zij veelal leven in armoede en verschikkelijke omstandigheden. Met een sterke wil en doorzettingsvermogen maken zij hun dromen waar, net als 56.000 andere vrouwen uit 11 landen wereldwijd die onderdeel uitmaken van vergelijkbare CARE projecten. Dankzij de samenwerking van CARE met de H&M Foundation hebben deze vrouwen nu toegang tot de middelen en kennis om een eigen bedrijf te starten of uit te breiden.

“Het project heeft mijn leven verbeterd. Ik heb niemand meer nodig om de huur, elektriciteit en water te betalen. Mijn zus en tante konden niet koken, ik heb ze daarom geleerd hoe het moet. Op deze manier kunnen we ons bedrijf uitbreiden. Het geeft me een goed gevoel dat ik ze kan helpen.”

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief