Home > Actueel > Humanitaire crisis in Jemen

Humanitaire crisis in Jemen

2 februari 2016

Jemen heeft op dit moment de grootste humanitaire behoeften ter wereld. Al bijna een jaar wordt het land verscheurd door een gewapend conflict. Sinds die tijd is de situatie alsmaar verslechterd, waardoor nu meer dan twintig miljoen mensen – tachtig procent van de bevolking – afhankelijk zijn van noodhulp.

Schokkende cijfers

Er zijn enkele duizenden doden gevallen en ongeveer een miljoen Jemenieten zijn op de vlucht geslagen. Wegen, vliegvelden en havens zijn onbruikbaar met een yem-2016-th-0002groot gebrek aan voedsel, geneesmiddelen en brandstof als gevolg. Zonder brandstof werken ook de waterpompen niet, waardoor tien miljoen mensen zonder water dreigen te komen zitten. Meer dan twaalf miljoen Jemenieten lijden honger, want tarwe en ander basisvoedsel zijn steeds moeilijker te verkrijgen. Meer dan vijftien miljoen mensen blijven verstoken van medische verzorging omdat de geneesmiddelen op zijn of ziekenhuizen geen stroom hebben.

Wat doet CARE?

CARE is sinds 1992 actief in Jemen. De toegang tot schoon drinkwater is een van de grootste problemen waarmee de bevolking te kampen heeft. CARE levert water in tankwagens, plaatst watertanks en deelt hygiëne-pakketten uit in kwetsbare buurten. Meer dan vijftien miljoen mensen hebben geen toegang meer tot medische voorzieningen. Daarom levert CARE zwangerschapspakketten voor een veilige en hygiënische bevalling en de verzorging van pasgeboren kinderen.

Mensen eerst

Het voortdurende geweld maakt het vaak erg moeilijk om mensen in nood te bereiken. CARE roept de strijdende partijen en de internationale gemeenschap op de hulpverlening aan de bevolking van Jemen de hoogste prioriteit te geven.

Help zelf mee: doneer nu.

U kunt het werk van CARE in Jemen en andere arme landen ondersteunen door vandaag nog een bedrag te storten.

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief