Home > Actueel > Hulp aan Syrische vluchtelingen dankzij Postcode Loterij

Hulp aan Syrische vluchtelingen dankzij Postcode Loterij

28 februari 2019

In de aanloop naar hun jaarlijkse Goed Geld Gala van 4 maart aanstaande, verraste de Postcode Loterij de CARE met een donatie van € 1.500.000. Met dit bedrag geeft CARE in Jordanië 1.400 Syrische vrouwen uit de vluchtelingengemeenschap en kwetsbare Jordaanse vrouwen de tools in handen om zelf voor een inkomen te zorgen.

Honger buiten de deur

Jordanië vangt 1,3 miljoen Syrische vluchtelingen op. Het is er veiliger dan thuis, maar veel Syrische vluchtelingen kunnen amper in hun levensonderhoud voorzien. Extra zwaar is het voor vrouwen die er met hun gezin alleen voorstaan. Ze zijn gezinshoofd, moeten zorgen voor een inkomen en krijgen tegelijkertijd te maken met vooroordelen en uitsluiting. Met het programma Een nieuwe weg voor Syrische vluchtelingen in Jordanië helpt CARE 1.400 Syrische vrouwen én kwetsbare Jordaanse vrouwen een eigen inkomen te verdienen. Een inkomen houdt de honger buiten de deur en zorgt voor een dak boven het hoofd. En minstens zo belangrijk: het geeft hoop en zelfvertrouwen.

Deelnemers Postcode Loterij: bedankt!

CARE directeur Reintje van Haeringen reageert ontroerd: “Deze extra donatie is zo ontzettend welkom. In ons werk zien we hoe groot de impact is wanneer mensen in een uitzichtloze situatie weer voor een eigen inkomen kunnen zorgen. We zijn dan ook enorm dankbaar dat we dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij Syrische vrouwen in Jordanië kunnen helpen.”

Fotografie: Roy Beusker

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief