Home > Actueel > Het verhaal van CARE

Het verhaal van CARE

17 april 2020

In 1945 besloot een aantal Amerikaanse hulporganisaties voedselhulp te leveren aan de zwaar getroffen bevolking in Europa. Zo ontstond CARE. We zorgden voor pakketten met producten zoals bloem, rijst, bonen, maar ook chocolade! Dat waren welkome verrassingen na een lange periode van honger. Grote kans dat uw (groot)ouders onze pakketten ook ontvingen. 

CARE ging door na de hulp aan Europa

Wist u dat CARE inmiddels in 100 landen wereldwijd actief is? We werken nog steeds op de moeilijkste plekken ter wereld, voor de allerarmsten, de zwaarst getroffenen en de minst gehoorden. Op de hoogte blijven van wat wij doen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Andere aanpak

Onze aanpak is anders dan anderen, en eentje die zich al sinds 1945 bewijst. We bestrijden armoede door ongelijkheid tegen te gaan. Onze aanpak is praktisch: we doen wat nodig is, variërend van noodhulp tot trainingen in ondernemerschap. We maken ons hard voor gelijke kansen voor vrouwen en mannen en ondersteunen hen bij het laten horen van hun stem over zaken die hun levens beïnvloeden.

Eerlijke wereld

Een eerlijke wereld creëren we samen. Daarom werken we nauw samen met lokale partners, overheden en gemeenschappen. En niet te vergeten: donoren, want ook particuliere en institutionele donateurs zijn onze waardevolle partners! Alleen samen bereiken we duurzame resultaten.

Ook uw (groot)ouders kregen hulp

De kans bestaat dat uw (groot)ouders onze hulp ook kregen. Als het kan, vraag het ze dan eens. Misschien herkennen ze de doos waarin het voedselpakket zat. U krijgt vast een indrukwekkend verhaal.

Zij waren de kinderen van toen. Helpt u de kinderen van nu?Help ook mee 

Helpen is simpel.

 

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief