Home > Actueel > Update Sulawesi: dit is er bereikt tot nu toe

Update Sulawesi: dit is er bereikt tot nu toe

9 oktober 2018

Hulpverleners bereiken de getroffen gebieden in Sulawesi. Tien dagen na de aardbeving en tsunami komt de hulpverlening meer en meer op gang en worden de 1,5 miljoen getroffen inwoners bereikt.

Geboden hulp tot nu toe

Na een ramp zoals die op Sulawesi is de kans op infecties en verspreiding van ziektes groot. Daarom zijn goede sanitaire voorzieningen, zoals zeep en schoon (drink)water van groot belang. Inmiddels helpen de organisaties achter GIRO555 31.000 hygiëne-pakketten uitgedeeld en 173.000 mensen voorzien van schoon drinkwater. Voor de mensen die toch ziek zijn geworden en/of gewond zijn, zijn er 4 medische teams ter plaatse.

watervoorziening Sulawesi

Voor de vele mensen die huis en haard zijn kwijtgeraakt en dus dakloos zijn geworden zijn al 1.000 tenten beschikbaar gesteld en 5.119 dekens uitgedeeld. Ook zijn er veel kinderen hun ouders kwijt of zijn wees geworden. Zij worden opgevangen in een van de 4 kindvriendelijke centra. 

In de tentenkampen is naast drinkwater ook grote behoefte aan voedsel. Om hierin te voorzien zijn 1.400 kilo rijst en 366 voedselpakketten uitgedeeld.

 

Bekijk de video en zie hoe de eerste noodhulp geboden wordt:

Meer hulp is hard nodig

Deze eerste hulpverlening  is pas een begin. De Indonesisch regering heeft de afgelopen dagen het dodental naar boven bijgesteld naar bijna 2.000 doden, 70.000 ontheemden en 200.000 mensen die dringend hulp nodig hebben. Ook zijn er nog regio´s, zoals het agrarische Donggala, die slecht toegankelijk zijn en waar het moeilijk inschatten is hoeveel doden en gewonden er te betreuren zijn.

Geef daarom nu aan GIRO555!

Ja, ik doneer

 

 

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief