Home > Actueel > Jemen, hierover organiseert Dutch Relief Alliance een avond

Jemen, hierover organiseert Dutch Relief Alliance een avond

4 juli 2017

Jemen wordt geteisterd door een langdurig conflict. Inmiddels heeft ruim 80% van de bevolking dringend humanitaire hulp nodig. Door conflicten elders, en doordat het land moeilijk toegankelijk is, krijgt Jemen niet de aandacht die het zo hard nodig heeft. Niet voor niets wordt het conflict in Jemen een ‘vergeten oorlog’ genoemd.

Hulpverleners en hun uitdagingen

In de chaos en ellende als gevolg van het langdurige conflict moeten hulporganisaties met alle partijen samenwerken om zoveel mogelijk mensen in nood te kunnen helpen. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat zijn de uitdagingen voor hulpverleners en hoe gaan zij daarmee om?

Op donderdag 6 juli 2017 organiseert CARE samen met haar partners van de Dutch Relief Alliance (Oxfam Novib, Save the Children, Stichting Vluchteling, War Child en ZOA) een avond in het teken van Jemen, in het Humanity House Den Haag.

In de praktijk

Jolien Veldwijk werkt sinds 2016 in Jemen. Als programmacoördinator voor CARE heeft zij met alle facetten van de hulpverlening te maken gehad. De tweede genodigde is Lina Alsafi uit Jemen. Zij is verantwoordelijk voor de coördinatie van het DRA Joint Response project. Tijdens de bijeenkomst gaan beiden in op de gevolgen van het conflict voor de Jemenieten zelf en voor de hulpverlening. Ze nemen ons mee in het dagelijkse leven; 80% van de bevolking heeft hulp nodig, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? En hoe krijgen de organisaties de hulp op de juiste plekken? Het laatste woord is aan Robert Petri, de Nederlandse ambassadeur in Jemen.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 Inloop
20.00 Welkomstwoord moderator
20.05 Vertoning video over de gezamenlijke projecten DRA in Jemen
20.15 Gesprek met Jolien Veldwijk
20.45 Lina Alsafi uit Jemen over haar leven en de situatie in haar land
21.00 Laatste woorden door Robert Petri, Nederlandse ambassadeur in Jemen
21.15 Afsluiten + borrel

Ga meer informatie en gratis tickets naar: https://www.humanityhouse.org/agenda/jemen-vergeten-conflict/.

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief