Home > Actueel > CARE-directeur Reintje geïnterviewd door Trouw

CARE-directeur Reintje geïnterviewd door Trouw

6 maart 2019

Ter ere van Internationale Vrouwendag, 8 maart, interviewde dagblad Trouw Reintje van Haeringen. Als directeur van CARE Nederland, dat vrouwen empoweren als belangrijke focus heeft, kan zij uitgebreid vertellen over hoe een klein duwtje in de juiste richting een enorme verandering teweeg kan brengen in het leven van vrouwen.

Vrouwen laten profiteren

CARE Nederland doet dat bijvoorbeeld door vrouwen te ondersteunen bij het opzetten van hun eigen bedrijf. Reintje: “Het is mooi om te zien hoe zo’n simpel project een verandering in gang zet en de hele gemeenschap sterker maakt. Als je vrouwen helpt om bijvoorbeeld een eigen bedrijf op te richten, krijgen ze ook een sterkere positie in hun familie en in hun gemeenschap. Vrouwen zijn bovendien geneigd om, als ze iets ondernemen, er voor te zorgen dat dat ook ten goede komt aan hun kinderen en hun mannen. Dus het is niet alleen een kans voor die vrouwen, maar voor iedereen om hen heen. Het is mooi om te zien hoe zo’n simpel project een verandering in gang zet en de hele gemeenschap sterker maakt.”

CARE biedt in tal van landen over de hele wereld verschillende vormen van hulp om gemeenschappen in kwetsbare omstandigheden veerkrachtiger te maken. Het kan gaan om hulp aan mensen om zich te beschermen tegen de effecten van klimaatverandering of om ondersteuning bij het opzetten van lokale organisaties waardoor mensen meer inspraak krijgen. Het kan ook gaan om humanitaire hulp in noodsituaties. “Maar we kijken bij het verlenen van hulp altijd naar het effect op vrouwen. We stellen altijd de vraag: profiteren vrouwen hiervan of niet?”

Het hele interview met Reintje was te lezen in de Trouw-editie van 8 maart 2019.

Fotografie: Mona van den Berg

 

 

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief