Home > Actueel > CARE strategisch partner van Ministerie van Buitenlandse Zaken

CARE strategisch partner van Ministerie van Buitenlandse Zaken

2 februari 2015

CARE is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken erkend als strategisch partner. Dit maakte Minister Lilianne Ploumen afgelopen vrijdag bekend. In het kader van het programma ‘Samenspraak en Tegenspraak’, dat gericht is op het versterken van maatschappelijke organisaties in lage- en middeninkomenslanden, zijn twee voorstellen van CARE gehonoreerd.

Het eerste voorstel van CARE, met de titel ‘Every Voice Counts’, is gericht op het versterken van het bestuur in fragiele gebieden zoals o.a. Soedan, Somalië, Afghanistan, Pakistan, Jemen, DR Congo, Rwanda en Burundi. Met name het organiseren van en het geven van een stem aan uitgesloten groepen en maatschappelijke organisaties staan hierbij centraal.

Het tweede voorstel is een alliantie voorstel van meerdere organisaties (Partners for Resilience), die wordt geleid door het Rode Kruis. Dit voorstel richt zich op het vergroten van de weerbaarheid van lokale, en vaak meest kwetsbare, gemeenschappen bij rampen.

“CARE is erg verheugd over dit nieuws”, aldus Joke Langbroek, Programme Director van CARE Nederland. “Wij werken al jaren aan het versterken van het bestuur in fragiele gebieden en het geven van een grotere stem aan groepen die soms niet gehoord worden.  Ook hebben we veel kennis en ervaring opgedaan met het verbeteren van de veerkracht van kwetsbare gemeenschappen en het verminderen van risico’s bij rampen. Een strategisch partnerschap met het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft ons niet alleen erkenning dat we de juiste weg zijn ingeslagen, maar biedt ons meer mogelijkheden om deze kennis en ervaring toe te passen daar waar het het hardste nodig is.”

De komende maanden gaat CARE samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken in gesprek om de concrete invulling van het strategisch partnerschap nader te gaan bepalen. Ook zal dan duidelijk worden welke bedragen er beschikbaar komen.

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief