Home > Actueel > Jemen, gedompeld in constante rouw

Jemen, gedompeld in constante rouw

21 december 2018

“Dit conflict heeft er voor gezorgd dat de dood aan geen huis voorbij gegaan is. Gezinnen verliezen hun geliefden door bombardementen op de grond, luchtaanvallen, honger en dodelijke ziektes. De dood is niet meer weg te denken uit het dagelijkse nieuws in Jemen. Soms voelt het alsof het land één grote rouwende gemeenschap is geworden, waarbij iedereen elkaar constant condoleert.”

Bovenstaand ooggetuigenverslag van een van de CARE-medewerkers ter plaatse geeft een hartverscheurend beeld van de huidige situatie in Jemen. De laatste cijfers die wij hebben ontvangen van het veldkantoor moet de ogen van de wereld doen openen. Zonder humanitaire hulp zou een kwart miljoen mensen in acute hongersnood verkeren. Nog eens 20 miljoen mensen zouden zonder hulp niet genoeg te eten krijgen.

“De situatie zien we van dag tot dag verslechteren”, zegt een CARE-medewerker uit Jemen. “Het leed is dermate groot dat het tegen grenzen van de mogelijkheden van organisaties zoals CARE zit. We hopen dat dit de ogen van veel mensen opent voor het leed dat we hier dagelijks zien.”

Lees meer over de situatie in Jemen op dit moment

 

 

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief