Home > Partners > CARE Nederland en de Postcode Loterij: samen voor meer menswaardigheid

CARE Nederland en de Postcode Loterij: samen voor meer menswaardigheid

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. Ten minste veertig procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over 107 goede doelen werkzaam op het gebied van mens en natuur. De Postcode Loterij steunt CARE vanaf 2011 en sinds de start van de samenwerking heeft CARE 7,6 miljoen euro ontvangen. Mede door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kan CARE Nederland zich blijven inzetten voor meer menswaardigheid.

De Nationale Postcode LoterijDe Postcode Loterij en CARE Nederland samen voor menswaardigheid

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat tenminste 40% van de lotprijs bestemd is voor meer dan 107 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. CARE Nederland, Oxfam Novib, Vluchtelingenwerk, UNICEF, Amnesty International, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Bijzondere projecten van CARE Nederland

Naast de reguliere bijdrage heeft CARE twee keer een extra bijdrage voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over deze extra projecten en andere projecten die door de steun van de Postcode Loterij mede mogelijk zijn gemaakt.

Extra Project 2019 –  Een nieuwe weg voor Syrische vluchtelingen

Project van 2013 t/m 2016 – Burundi: Biraturaba (“ It concerns us”)

Project in 2013 – DR Congo: UMOJA III

Extra project 2012 – Een Dijk van een Wijk

Delen

Nieuwsbrief