CARE Nederland en de Postcode Loterij: samen voor meer menswaardigheid

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. 50 procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over 99 goede doelen werkzaam op het gebied van Mens en Natuur. De Postcode Loterij steunt CARE vanaf 2011 en sinds de start van de samenwerking heeft CARE 3,4 miljoen euro ontvangen. Mede door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kan CARE Nederland zich blijven inzetten voor meer menswaardigheid.

De Nationale Postcode LoterijDe Postcode Loterij en CARE Nederland samen voor menswaardigheid

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,8 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor meer dan 99 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. CARE Nederland , Oxfam Novib, Vluchtelingenwerk, UNICEF, Amnesty International, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Bijzondere projecten van CARE Nederland

Naast de reguliere bijdrage heeft CARE een extra bijdrage voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit extra project en andere projecten die door de steun van de Postcode Loterij mede mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2011 – Een Dijk van een Wijk

Project in DR Congo: UMOJA III

Project in Burundi: Biraturaba (“ It concerns us”)

 

Wilt u meer info over mogelijkheden om samen te werken?

Neem contact op met ons Corporate Relations team

Anneloes Besijn :
+31 70 310 50 62
+31 6 211 46 520
besijn@carenederland.org | skype: anneloes.care