Home > Partners > CARE Nederland en de Postcode Loterij: samen voor meer menswaardigheid

CARE Nederland en de Postcode Loterij: samen voor meer menswaardigheid

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. Minstens veertig procent van de inleg van de verkochte loten wordt verdeeld over 117 goede doelen werkzaam op het gebied van mens en natuur. De Postcode Loterij steunt CARE vanaf 2011 en sinds de start van de samenwerking heeft CARE 4,3 miljoen euro ontvangen aan vaste bijdragen ontvangen. Mede door de steun van de deelnemers van de Postcode Loterij kan CARE Nederland zich blijven inzetten voor meer menswaardigheid.

De Nationale Postcode LoterijDe Postcode Loterij en CARE Nederland samen voor menswaardigheid

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat minstens 40% van de lotprijs bestemd is voor meer dan 117 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. CARE Nederland, Oxfam Novib, Vluchtelingenwerk, UNICEF, Amnesty International, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Bijzondere projecten van CARE Nederland

Naast de reguliere bijdrage heeft CARE een extra bijdrage voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Zie hieronder meer informatie over dit extra project en andere projecten die door de steun van de Postcode Loterij mede mogelijk zijn gemaakt.

Extra project 2012- Een Dijk van een Wijk

Project in DR Congo: UMOJA III

Project in Burundi: Biraturaba (“ It concerns us”)

Project “Een nieuwe weg voor Syrische vluchtelingen”

Delen

Nieuwsbrief