De Nationale Postcode Loterij

CARE bestrijdt vanaf 2011 samen met de Nationale Postcode Loterij armoede en ongelijkheid. Sinds de start van de samenwerking heeft CARE bijna 10 miljoen euro ontvangen, daar zijn we heel blij mee. Mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan CARE blijven werken aan een eerlijke wereld.

© Copyright: 2013 Jake Lyell Photography, LLC
Foto: Jake Lyell/CARE

Bijzondere projecten van CARE

Naast de reguliere bijdrage, die CARE elk jaar ontvangt hebben we twee keer een extra bijdrage voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Het Extra Project voor Jordanië is een voorbeeld hiervan.

Samen maken we het verschil.

Gevluchte Syrische vrouwen worden ondernemers

Ruim een half miljoen Syriërs zijn vanwege de burgeroorlog gevlucht naar Jordanië. Onder hen veel gebroken gezinnen met alleen een moeder aan het hoofd. Deze vrouwen leven in armoede en hebben het erg zwaar. Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij heeft CARE een bijzonder project voor deze vluchtelingenvrouwen en kwetsbare Jordaanse vrouwen kunnen opzetten. Zij worden geholpen om zelfstandig hun inkomen te verdienen en zo het heft in eigen hand te nemen. Zo krijgen deze vrouwen weer hoop op een betere toekomst.

Hulp met training en startkapitaal

CARE ondersteunt vrouwen die een bedrijfje aan huis willen beginnen met trainingen in ondernemerschap en helpt met startkapitaal. Verder worden er spaar- en leengroepen opgezet waar de vrouwen elkaar inspireren, geld lenen of sparen voor moeilijke tijden. Binnen deze groepen ontstaat bovendien de mogelijkheid om beladen onderwerpen bespreekbaar te maken, zoals gelijke kansen voor vrouwen en mannen, en het stoppen van geweld tegen vrouwen.

In onderstaande film, is in drie minuten te zien wat het project voor vrouwen betekent. Het Extra Project voor Jordanië is door de steun van de Nationale Postcode Loterij mede mogelijk gemaakt.

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

CARE wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. CARE Nederland en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen. Deze loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO). Het format van de Postcode Loterij is ook actief in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen. De Goede Doelen Loterijen samen met de loterijen in deze landen zijn de derde grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld. www.postcodeloterij.nl