Home > Partners > De Postcode Loterij en CARE: samen bestrijden we armoede en ongelijkheid

De Postcode Loterij en CARE: samen bestrijden we armoede en ongelijkheid

CARE wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij. De Postcode Loterij steunt CARE sinds 2011, sinds de start van de samenwerking heeft CARE 8,5 miljoen euro ontvangen. Daar zijn we heel blij mee. Mede dankzij de deelnemers van de Postcode Loterij kan CARE zich zo blijven inzetten voor het bestrijden van armoede en ongelijkheid.

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers 105 goededoelenorganisaties met 40 procent van de lotprijs. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro aan mens en natuur gegeven. CARE, UNICEF, Amnesty International, Artsen Zonder Grenzen, Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Sinds 2005 is het format van de Postcode Loterij internationaal uitgerold en inmiddels actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Goede Doelen Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Bijzondere projecten van CARE

Naast de reguliere bijdrage, heeft CARE twee keer een extra bijdrage voor een bijzonder project ontvangen van de Postcode Loterij. Hieronder kunt u een film bekijken, waarin u in zo’n drie minuten ziet wat een dergelijk project voor vrouwen kan betekenen. Het Extra Project voor Jordanië is door de steun van de Postcode Loterij mede mogelijk gemaakt.

Zakenvrouw Asma verdient met haar specialiteit een eigen inkomen.

 

Achtergrondinformatie bij onderstaande video: ruim een half miljoen Syriërs zijn vanwege de burgeroorlog gevlucht naar Jordanië. Onder hen veel gebroken gezinnen met alleen een moeder aan het hoofd. Deze vrouwen leven in armoede en hebben het erg zwaar. Mede dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij heeft CARE een bijzonder project voor deze vluchtelingenvrouwen kunnen opzetten. Zij worden geholpen om zelfstandig hun inkomen te verdienen en zo het heft in eigen hand te nemen. Zo krijgen deze vrouwen weer hoop op een betere toekomst.

CARE ondersteunt vrouwen die een bedrijfje aan huis willen beginnen met trainingen in ondernemerschap en helpt met startkapitaal. Verder worden er spaar- en leengroepen opgezet waar de vrouwen elkaar inspireren, geld lenen of sparen voor moeilijke tijden. Binnen deze groepen ontstaat bovendien de mogelijkheid om beladen onderwerpen bespreekbaar te maken, zoals gelijke kansen voor vrouwen en mannen, en het stoppen van geweld tegen vrouwen.

 

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief