CARE Nederland ontvangt € 900.000 van de Nationale Postcode Loterij

5 maart 2019 – Ook dit jaar ontvangt CARE Nederland een bijdrage € 900.000,- van de Nationale Postcode Loterij. Dit werd maandag 4 maart bekendgemaakt tijdens het Goed Geld Gala in Amsterdam.

© © Roy Beusker Fotografie
© © Roy Beusker Fotografie

Deze bijdrage komt bovenop de extra bijdrage van € 1.500.000,- die CARE ontvangt voor het project Nieuwe wegen voor Syrische vluchtelingen in Jordanië. Reintje van Haeringen, directeur van CARE Nederland: “We zijn ontzettend blij met dit bedrag. Het is een enorme steun in de rug voor ons werk om levens in veiligheid te brengen en een toekomst te bieden aan mensen in nood, oorlog en armoede. We zijn de deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij dan ook enorm dankbaar.”

Recordbedrag naar goede doelen

In totaal schenkt de Nationale Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim € 370,6 miljoen aan 117 goede doelen, waaronder CARE Nederland. De schenkingen worden gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur.

Meer weten over de steun van de Nationale Postcode Loterij en wat wij dankzij deze steun kunnen doen?