Ivoorkust

In Ivoorkust leeft een groot deel van de mensen in armoede. De ongelijkheid tussen mannen en vrouwen is groot. Ook is het land kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering, terwijl cacaoboeren afhankelijk zijn van hun landbouw.

Jeanne Sekongo uit de ivoorkust met op de achtergrond meer vrouwen
© CARE

Cacaoboeren in Ivoorkust

Na politieke spanningen in 2011, is in Ivoorkust een periode van meer rust aangebroken en groeit de economie. Toch is er veel armoede, want de meeste mensen leven van de landbouw met cacao als belangrijkste product.

CARE ondersteunt cacaoboeren in Ivoorkust een beter bestaan op te bouwen. We geven bijvoorbeeld trainingen waarmee boeren leren hoe ze hun bedrijf en coöperaties kunnen doen groeien. Daarnaast steunen we cacaoboeren bij het overstappen op een duurzame manier van verbouwen.

Eerlijke kansen voor vrouwen en meisjes

Vrouwen en meisjes hebben in Ivoorkust veel minder kansen dan mannen en jongens. Daarom besteden we extra aandacht aan het verbeteren van hun situatie. Dit doen we onder meer door vrouwelijke ondernemers in geld te voorzien, zodat ze een bedrijf kunnen starten of uitbreiden.

Succesvolle vrouwelijke ondernemers

Het gaat steeds beter in Ivoorkust: wat we doen werkt. Als vrouwen eerlijke kansen krijgen, blijken ze vaak succesvolle ondernemers te zijn. En daardoor gaat iedereen erop vooruit.