Nalaten aan CARE Nederland

Door een gift aan CARE Nederland na te laten ondersteunt u toekomstige generaties wereldwijd bij het opbouwen van een beter bestaan. Zo helpt u de allerarmsten, de zwaarst getroffenen en de minst gehoorden.

Nalaten voor een eerlijkere wereld

Dankzij nalatenschappen kan CARE Nederland op de moeilijkste plekken ter wereld noodhulp bieden en levens redden. Daarnaast zetten we ons, samen met partners en lokale organisaties, in voor gelijke rechten en kansen, om zo structurele verandering te creëren. Als internationale ontwikkelingsorganisatie is CARE actief in meer dan 100 landen.

Steeds meer mensen vertrouwen hun nalatenschap toe aan CARE Nederland, omdat onze werkwijze aansluit bij hun visie. Door CARE Nederland op te nemen in uw testament laat u uw idealen voortleven.

Belangrijke gegevens CARE Nederland

Als u CARE Nederland wilt opnemen in uw testament zijn voor uw notaris de volgende gegevens van belang: Stichting CARE Nederland, Parkstraat 19, 2514 JD Den Haag. Dossiernummer Handelsregister van de Kamer van Koophandel: 41158230.

CARE Nederland opnemen in uw testament?

We helpen u graag. Neem gerust contact op met onze collega Marloes de Bruijn via deBruijn@carenederland.org | T 06 429 99 638.

Algemene informatie over nalaten aan een goed doel vindt u via www.notaris.nl.
Of u kunt een testament online opmaken via www.nunotariaat.nl.

Vrij van belasting

CARE Nederland is als goed doel geheel vrijgesteld van erfbelasting. We zijn aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat CARE uw nalatenschap voor de volle honderd procent kan inzetten voor werkzaamheden.

Zo kunt u CARE Nederland in uw testament opnemen:

CARE benoemen als (mede-) erfgenaam

In uw testament benoemt u een of meerdere erfgenamen. Als erfgenaam krijgt een persoon en/of een organisatie recht op uw nalatenschap. Naast uw geliefden kunt u dus ook CARE (mede-) erfgenaam maken.

 

Direct regelen

CARE Nederland benoemen als legataris

Een legaat kunt u zien als een gift in uw testament. U kunt zo een bepaald geldbedrag of percentage, een huis, een schilderij of andere waardevolle goederen nalaten aan CARE.

Direct regelen
Kindje uit Jemen voert een geit

CARE Nederland opnemen via een Fonds op Naam

Een Fonds op Naam komt tot stand via een schenking bij leven of via een testament. Een Fonds op Naam kunt u zien als een goed doel binnen een goed doel en kan vanaf een bepaald minimumbedrag worden opgericht. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden van deze vorm van nalaten.

 

Direct regelen

Liever persoonlijk contact, of heeft u een vraag?

Geen probleem, wij helpen u met plezier en aandacht verder.
Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.

Als u een vrouw steunt, steunt u een gemeenschap

“Het schoolgeld van je kinderen niet kunnen betalen is alsof je hen geblinddoekt de wereld in stuurt”, vertelt Sandra uit Guatemala. Ze erfde een stuk land van haar ouders en had geld nodig om het te kunnen bewerken. Maar als vrouw kreeg ze geen lening bij de bank.

Met de hulp van CARE kreeg Sandra een lening en een training. Ze startte met het verbouwen van wortels en bonen en huurde omliggend land om haar opbrengst te vergroten. Sandra’s kinderen gaan nu naar school en ze heeft een huis gebouwd.

Vrouwen uit de omgeving werken nu voor een eerlijk loon op haar land. Ook hun kinderen gaan naar school. Wat begon als één lening, veranderde de toekomst van de hele gemeenschap.