3 maanden update Giro555: Werkzaamheden in Turkije en Syrië in volle gang

Sinds het begin van de Giro555-respons heeft CARE nauw samengewerkt met de autoriteiten en (lokale) partners die zowel in Turkije als Syrië actief zijn. CARE heeft tot 30 april jl. voorzien in 925 voedselpakketten, 39 kant-en-klare maaltijden en 925 hygiënekits.

CARE-teams delen hygiënekits en voedselpakketten uit in de wijk Akabe in Şanlıurfa. De wijk bevindt zich in het district Dyyübiye, en is één van de zwaarst getroffen wijken van de provincie Şanlıurfa. Veel mensen kwamen hier om, en veel families zagen hun huizen verwoest worden door de aardbevingen. De daaropvolgende overstromingen zorgden bovendien voor nog meer gewonden. Foto: CARE

Turkije

Met name in de Turkse provincies Hatay en Gaziantep wil CARE, met het geld dat via Giro555 beschikbaar is gesteld, 42.090 mensen bereiken met onder meer voedsel, geld voor landbouw of vee, en geld voor onderdak.

Syrië

In de Syrische gouvernementen Idlib en Aleppo, is ons doel om 15.200 mensen te bereiken met cash geld voor voedsel, het scheppen van werkgelegenheid in deze noodsituatie, het herstellen van infrastructuur, het opzetten van spaar- en leensystemen, het voorzien in mobiele noodklinieken voor dierenartsen, en uitgebreide water-, sanitatie- en hygiëne-activiteiten.

Verder lezen?

De werkzaamheden die de samenwerkende organisaties achter Giro555 uitvoeren in Turkije en Syrië, zijn nog steeds in volle gang. De nieuwe tussenstand van het ingezamelde geld is €123 miljoen. Lees meer over de 3 maanden update op de website van Giro555.