Home > Over CARE > Directie en Raad van Toezicht

Directie en Raad van Toezicht

 

Sinds april 2018 is Reintje van Haeringen Chief Executive Officer (CEO) bij CARE Nederland. Voor die tijd was zij CARE’s COO en tevens manager van het programma ‘Women in Enterprise’. Haar achtergrond in ontwikkelingssamenwerking omvat 25 jaar werkervaring in Latijns-Amerika en Afrika, waar zij voor verschillende organisaties projecten en programma’s heeft geleid, met een toenemende focus op het betrekken van private partijen in ontwikkelingsvraagstukken en –oplossingen. Van 2011 tot 2014 was zij regionaal directeur voor SNV in Latijns Amerika. Sinds 2014 werkt Reintje bij CARE Nederland.

Raad van Toezicht

De directie van CARE rapporteert aan de Raad van Toezicht over het beleid en de algemene gang van zaken. Daarnaast staat de Raad van Toezicht de directie met raad en daad ter zijde. De Raad van Toezicht kent een auditcommissie en een remuneratiecommissie.


Mariette Doornekamp

Mariëtte Doornekamp
Voorzitter Raad van Toezicht + lid remuneratiecommissie

Mariëtte Doornekamp is professioneel bestuurder en toezichthouder. Zij bekleedt nevenfuncties bij: het ABP, het strijkersorkest Amsterdam Sinfonietta en de Stichting Aandelen Remeha. In de Management Scope Top-100 Machtigste Vrouwen van Nederland van 2017 staat zij op plaats 53. Mariëtte was voorheen onder meer directeur van Velocity Capital, CFO van MCB en CFO van Damen Shipyards.


Karen Bakhuisen

Karen Bakhuisen
Lid remuneratiecommissie

Karen Bakhuisen is Senior Beleidsadviseur bij Nuffic. Zij was als manager, consultant en trainer werkzaam bij Consultants for Development Programmes (CDP), Matrix, KdK Training en Advies, en Education and Training Consultancy (ETC). Als consultant heeft ze ruime ervaring opgedaan met het coördineren en uitvoeren van programma-en project evaluaties en beleidsonderzoek. Karen is tevens voorzitter van het Raad van Toezicht van de stichting Being Involved.


Jan Broekhuizen

Jan Broekhuizen
Vicevoorzitter Raad van Toezicht + Lid auditcommissie

Jan Broekhuizen is advocaat en partner bij Kennedy van der Laan in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in Europees en Nederlands financieel recht, goederenrecht en contracten recht en vraagstukken op het gebied van governance en compliance. Ook is Jan bestuurslid van jeugdtheater Kwatta en lid van de Commissie Governancecode Woningcorporaties. Per juli 2017 is Jan lid van de raad van toezicht van Rijnbrink. Ook is hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en het Groningen Centre for European Financial Services Law. Hier werkt hij aan een proefschrift over ontwikkelingen binnen het regulatory private law.


Dustin Woodward
Voorzitter auditcommissie 

Dustin Woodward is Managing Director Afrika bij FrieslandCampina in Abidjan (Ivoorkust), verantwoordelijk voor de operatie binnen 42 Afrikaanse landen. In zijn rol leidt Dustin een transformatie waarbij hij lokale waarde-ketens opbouwt – met zo veel mogelijk lokaal talent – in Noord, West en Centraal/Oost Afrika met als doel om gezonde voeding meer betaalbaar en beschikbaar te maken voor een snel groeiende Afrikaanse bevolking. Dustin heeft een achtergrond als management consultant in Europa, Azië en Noord-Amerika. Dustin is board member bij Holland Dairy, een Ethiopische zuivelonderneming, en founding member van Orange Corner Ivoorkust – een samenwerking om ondernemerschap onder Afrikaanse jongeren te stimuleren.


Fleur de Nijs

Fleur de Nijs is Head of Marketing bij Delta & Caiway. Ze werkte eerder als Directeur Online en heeft ruim 15 jaar ervaring in marketing, digitale transformaties en online conversie vanuit eerdere commerciële en IT rollen bij KPN, ING en Postbank. In Rwanda zette zij, als digitale marketing deskundige, de marketing strategie voor een microfinancieringbank op. Ook was zij verbonden aan ETIS, de Europese werkgroep voor telecomproviders, vanuit haar expertise op het gebied van digitale sales en service.


Wietze Smid

Wietze Smid is zelfstandig communicatie- en public affairs-adviseur en dagvoorzitter. Hij werkte eerder als journalist bij Radio West en in politiek Den Haag, onder andere als politiek assistent van de minister van Buitenlandse Zaken. De afgelopen 10 jaar vervulde hij leidinggevende functies bij NS, AkzoNobel en Essent op het gebied van communicatie, public affairs, reputatie- en crisismanagement.


Pieter van de Stadt

Pieter van de Stadt is sinds 2015 burgemeester van de gemeente Lansingerland. Daarvoor was hij bijna 10 jaar wethouder in de gemeente Heemstede, beleidsmedewerker Buitenlandse Zaken bij de VVD-Tweede Kamerfractie en lid van het Kabinet van Eurocommissaris Bolkestein. Daarnaast was Pieter internationaal secretaris in het Hoofdbestuur van de VVD en gemeenteraadslid in Heemstede. Hij is momenteel ook voorzitter van de Raad van Toezicht van Haarlemmermeer Museum de Cruquius.


Reglementen en statuten

Reglement Bestuur
Reglement Raad van Toezicht
Statuten CARE Nederland
Reglement Audit Commissie
Reglement Remuneratie Commissie

 

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief