De directie van CARE Nederland bestaat uit Perry Heijne, Chief Executive Officer en Reintje van Haeringen, Chief Operations Officer.

 

Sinds 1 September 2014 is Perry Heijne Chief Executive Officer (CEO) van CARE Nederland. Voorheen was hij als Global Director Corporate Responsibility werkzaam bij TNT. Hier was hij onder meer verantwoordelijk voor het Moving the World partnerschap. Deze unieke samenwerking tussen het World Food Program en TNT heeft Perry geïnspireerd om zich in te zetten voor een wereld zonder armoede met gelijke kansen voor iedereen.


 

Reintje van Haeringen

Reintje van Haeringen is sinds februari 2017 Chief Operations Officer (COO) bij CARE Nederland. Voor die tijd was zij manager van CARE’s programma ‘Women in Enterprise’ (een rol die zij nog steeds gedeeltelijk vervult). Haar achtergrond in ontwikkelings-samenwerking omvat 25 jaar werkervaring in Latijns-Amerika en Afrika voor verschillende organisaties. Met de nadruk op sociaaleconomische ontwikkeling en samenwerking met het bedrijfsleven.


Raad van Toezicht

De directie van CARE rapporteert aan de Raad van Toezicht over het beleid en de algemene gang van zaken. Daarnaast staat de Raad van Toezicht de directie met raad en daad ter zijde. De Raad van Toezicht kent een auditcommissie en een remuneratiecommissie.


 

Mariette DoornekampMariëtte Doornekamp
Voorzitter Raad van Toezicht + lid remuneratiecommissie

Mariëtte Doornekamp is professioneel bestuurder en toezichthouder. Zij bekleedt nevenfuncties bij: het ABP, het strijkersorkest Amsterdam Sinfonietta en de Stichting Aandelen Remeha. In de Management Scope Top-100 Machtigste Vrouwen van Nederland van 2017 staat zij op plaats 53. Mariëtte was voorheen onder meer directeur van Velocity Capital, CFO van MCB en CFO van Damen Shipyards.


 

Karen Bakhuisen

Karen Bakhuisen

Karen Bakhuisen is Senior Beleidsadviseur bij Nuffic. Zij was als manager, consultant en trainer werkzaam bij Consultants for Development Programmes (CDP), Matrix, KdK Training en Advies, en Education and Training Consultancy (ETC). Als consultant heeft ze ruime ervaring opgedaan met het coördineren en uitvoeren van programma-en project evaluaties en beleidsonderzoek. Karen is tevens voorzitter van het Raad van Toezicht van de stichting Being Involved.


 

Jan BroekhuizenJan Broekhuizen
Vicevoorzitter Raad van Toezicht + Lid auditcommissie

Jan Broekhuizen is advocaat en partner bij Kennedy van der Laan in Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in Europees en Nederlands financieel recht, goederenrecht en contracten recht en vraagstukken op het gebied van governance en compliance. Ook is Jan bestuurslid van jeugdtheater Kwatta en lid van de Commissie Governancecode Woningcorporaties. Per juli 2017 is Jan lid van de raad van toezicht van Rijnbrink. Ook is hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en het Groningen Centre for European Financial Services Law. Hier werkt hij aan een proefschrift over ontwikkelingen binnen het regulatory private law.


 

Jochem Ijbema

Jochem IJbema
Voorzitter auditcommissie + lid remuneratiecommissie

Jochem IJbema is Finance Director bij de Bosch and Siemens Home Appliances Group (BSH). Van 2006 tot 2011 was hij werkzaam bij Siemens IT Solutions and Services als Division Controller. Tussen 2010 en november 2011 was hij tevens CFO. Ook is hij lid van de RvT van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.


 

Fleur de Nijs

Fleur de Nijs is directeur distributiemanagement bij KPN. Ze heeft ruime ervaring in digitale strategie, digitale transformaties en online conversie vanuit eerdere commerciële en IT rollen bij KPN en ING. In Rwanda zette zij, als ING digitale marketing deskundige, de marketing strategie voor een microfinancierings bank op. Ook is zij verbonden aan ETIS, de Europese werkgroep voor telecomproviders, vanuit haar expertise op het gebied van digitale sales en service. 

Wietze Smid

Wietze Smid is zelfstandig communicatie- en public affairs-adviseur en dagvoorzitter. Hij werkte eerder als journalist bij Radio West en in politiek Den Haag, onder andere als politiek assistent van de minister van Buitenlandse Zaken. De afgelopen 10 jaar vervulde hij leidinggevende functies bij NS, AkzoNobel en Essent op het gebied van communicatie, public affairs, reputatie- en crisismanagement.

 

 

 


 

Reglementen en statuten

Reglement Bestuur
Reglement Raad van Toezicht
Statuten CARE Nederland
Reglement Audit Commissie
Reglement Remuneratie Commissie