Home > Over CARE > CARE International

CARE International

Wij zijn als CARE in Nederland onderdeel van CARE International, één van de grootste internationale humanitaire en ontwikkelingsorganisaties ter wereld.

Op 27 november 1945 werd CARE opgericht door 22 Amerikaanse hulporganisaties. In 1946 deelden wij ons eerste noodhulppakketten uit aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Zo ook in ons eigen land. Lees hier meer over onze geschiedenis.

Nu 70 jaar later werkt CARE in meer dan 94 landen wereldwijd en bereikten wij het afgelopen jaar meer dan 80 miljoen mensen in nood, oorlog en armoede. In de meeste landen waar wij werken, is een CARE landenkantoor. Hier werken vooral lokale medewerkers, zij kennen de lokale situatie immers het beste en weten wat de behoeften van de mensen zelf zijn. In totaal is dan ook 94% van de CARE medewerkers van lokale afkomst!Samen vormen wij een wereldwijd netwerk en delen we met elkaar onze opgebouwde expertise. Voor meer menswaardigheid en minder armoede. Wil je samen met ons werken aan een positieve wereld? Kijk hier of er vacatures zijn.

Help mee

Doneer nu

Delen