Home > Over CARE > CARE International

CARE International

CARE Nederland is onderdeel van CARE International, één van de grootste internationale humanitaire en ontwikkelingsorganisaties ter wereld.

Op 27 november 1945 werd CARE opgericht door 22 Amerikaanse hulporganisaties. In 1946 deelden wij de eerste noodhulp-pakketten uit aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Zo ook in ons eigen land. Lees hier meer over onze geschiedenis.

Nu, ruim 70 jaar later, werkt CARE in meer dan 94 landen wereldwijd en bereikten wij het afgelopen jaar meer dan 80 miljoen mensen in nood, oorlog en armoede. In de meeste landen waar wij werken, is een CARE-landenkantoor. Hier werken vooral lokale medewerkers. Zij kennen de lokale situatie immers het beste, en weten wat de behoeften van de mensen zijn. In totaal is 94% van de CARE-medewerkers van lokale afkomst!Samen vormen wij een wereldwijd netwerk, waar opgebouwde expertise onderling gedeeld wordt. Voor meer menswaardigheid en minder armoede. Wilt u actief meewerken aan een positieve wereld? Kijk hier of er vacatures zijn, of help via een donatie.

 

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief