Home > Landen > Peru

Peru

Peru

Wat is er aan de hand?

Peru bevindt zich aan de westkust van Zuid-Amerika. Rijk aan cultuur en geschiedenis heeft Peru de laatste jaren een behoorlijk economische groei doorgemaakt. Dankzij deze groei hebben veel Peruanen meer inkomen kunnen genereren. Toch blijven de verschillen groot en is er nog altijd een groot deel van de bevolking dat in armoede leeft. Zo leeft bijna 30% van de bevolking van de traditionele landbouw. Belangrijkste producten hierbij zijn rietsuiker, katoen, alfalfa, koffie, coca en rijst. De hooggelegen terrassen worden nog steeds op de Inca-methode bebouwd. De lange vorst en de korte groeiperiodes bemoeilijken de landbouw en zorgen daarmee regelmatig voor veel inkomensterugval.

Wat doet CARE?

Het werk van CARE in Peru kent een lange geschiedenis. Tussen 1952 en 1958 droegen we bij aan het onderwijs. Na een heftige aardbeving in 1970 keerden we terug in het land en sindsdien zijn we op meerdere fronten actief met verschillende programma’s. Speciale aandacht is er hierbij voor de rechten van vrouwen en meisjes. Onze programma’s richten zich met name op de ondersteuning van de meest kwetsbare groepen binnen de Peruaanse samenleving: de inlandse- en plattelandsbevolking.

Klimaatverandering

Als gevolg van een veranderend klimaat kampen veel boerenfamilies met mislukte oogsten, waarmee inkomsten en voedselzekerheid onder druk komen te staan. CARE ondersteunt deze families. Bijvoorbeeld met  waterinstallaties, waarmee een volgende oogst meer kans heeft.

Aan het woord

Carmen (23 jaar, woont in de regio Shullcas)
Ik nam deel aan een van de CARE-projecten voor het leren van alternatieve vormen van landbouw, om om te kunnen gaan met de klimaatveranderingen. Wij zijn overgegaan op de verbouw van verschillende soorten granen en aardappels. Deze gewassen, zoals bijvoorbeeld Quinoa, zijn beter bestand tegen klimaatveranderingen, ze verbruiken minder water en zijn ook nog meer voedselrijk. Bovendien levert het ons een hogere prijs op op de markten.

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Meer weten over wat CARE in diverse landen en werelddelen onderneemt? Hieronder kunt u verder lezen.

Nieuwsbrief