Medewerker CARE Turkije overleden na aardbeving Turkije/Syrië

Gaziantep, 7 februari 2023 – Met het diepste verdriet vernam CARE vandaag het overlijden van een van onze collega’s van CARE Turkije, na de verwoestende aardbeving die de regio heeft getroffen. Anas Sweid, een lid van het operationele team van CARE, is samen met zijn vrouw en dochter overleden na het instorten van hun gebouw in de stad Hatay. De zoon van Anas werd levend teruggevonden.

Anas, die de inspanningen van CARE in Noord-Syrië ondersteunde, was zeer betrokken bij de mensen die hij diende. Hij zal door ons allen zeer gemist worden, maar er zal altijd een dierbare herinnering aan hem blijven. Onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en collega’s van Anas.

Onze gedachten en solidariteit gaan uit naar de duizenden families die getroffen zijn door deze ramp in zowel Syrië als Turkije – inclusief onze medewerkers die onder deze ongunstige omstandigheden humanitaire hulp verlenen. CARE wil Anas’ nagedachtenis eren door de getroffenen van deze tragedie te blijven steunen met dezelfde toewijding en zorgvuldigheid die Anas in zijn rol bracht.

Op dit moment vragen wij dat de privacy van Anas’ familie wordt gerespecteerd.