Kom op 19 oktober naar een avond vol klimaatactie!

In november vindt de klimaattop COP27 plaats in Egypte. Hier komen wereldleiders, ngo’s en wetenschappers bijeen om over klimaatactie te praten. Ook Nederland is er met een onderhandelingsdelegatie, geleid door minister Rob Jetten voor Energie en Klimaat. Er staat weer een hoop op het spel dit jaar: tot nu toe zijn we er niet in geslaagd de klimaatcrisis te bedwingen, met toenemende ongelijkheid en armoede tot gevolg. Wat wordt de Nederlandse inzet om hier verandering in te brengen? Spreek er op 19 oktober over mee in Pakhuis de Zwijger!

Praktisch

CARE’s insteek

CARE wil dat COP27 in het teken staat van klimaatrechtvaardigheid. De landen en mensen die het zwaarst getroffen worden door de klimaatcrisis, hebben dit namelijk niet zelf veroorzaakt. Afgelopen zomer hebben we gezien hoe klimaatcrises, bijvoorbeeld in Pakistan, tot onomkeerbare schade leiden. Nederland moet zich tijdens COP27 daarom onder meer inzetten voor de oprichting van een klimaatschadefonds. Dit zorgt ervoor dat de kosten van klimaatschade in de meest kwetsbare landen worden gecompenseerd door landen die hoofdverantwoordelijk zijn voor de klimaatcrisis, zoals Europese landen en de Verenigde Staten.

Hierover spreken we op 19 oktober verder. Dan organiseren we namelijk een avond in Pakhuis de Zwijger ter voorbereiding op COP27, samen met ActionAid, Both ENDS, WECF, CARE, Jonge Klimaatbeweging en Oxfam. Deze avond staat geheel in teken van klimaatrechtvaardigheid en wat Nederlandse onderhandelaars mee kunnen nemen naar de klimaattop in Egypte.

Klimaattop: laat je horen!

Wil jij je stem laten horen en meepraten over wat de Nederlandse delegatie tijdens de COP27 aan de orde zou moeten stellen? Of je nou klimaatexpert bent of niet, tijdens het eerste onderdeel van de avond, ‘Klimaattop: Laat je horen!’, kun je aan tafel met wetenschappers, politici, activisten en beleidsmakers om over een klimaatrechtvaardige COP te praten.

Klimaattop: naar de onderhandeltafel

Tijdens de afsluitende talkshow ‘Naar de onderhandeltafel!’ wordt er door politici en activisten gereflecteerd op deze voorgesprekken. De talkshow wordt afgetrapt door niemand minder dan Elizabeth Wathuti, een jonge klimaatactivist uit Kenia.

Let op: als je bij beide onderdelen aanwezig wil zijn, meld je dan voor beide programma’s apart aan. Meer lezen en aanmelden kan via de website van Pakhuis de Zwijger.