Jelani (9) haalde €1.000 op voor Haïti: “Ik heb iedereen gevraagd te doneren.”

Jelani Bizimana uit Arnhem is pas 9 jaar oud, maar heeft met zijn actie ‘Blijf Haïti Steunen’ al meer dan 1.000 euro opgehaald. En dat doet hij niet zomaar! Jelani heeft namelijk een hele speciale reden om deze actie op te zetten. Wij spraken hem om hier meer over te weten te komen.

Jelani Bizimana (9 jaar oud), haalde met zijn actie veel geld op voor Haïti.

Jelani heeft al zijn vrienden en familie ingezet om geld op te halen voor noodhulp in Haïti: “Ik heb geld ingezameld voor Haïti omdat daar in 2021 een aardbeving heeft plaatsgevonden. Ik heb al mijn vrienden, familie en klas- en teamgenoten berichtjes gestuurd met de vraag of zij wilden doneren om de inwoners van Haïti te helpen. Daarnaast heb ik ook video’s gemaakt om mensen op te roepen om te doneren, en om iedereen die gedoneerd heeft achteraf te bedanken.”

Wil je ook een actie starten voor CARE? Dat kan! Klik op de knop hierboven en vraag een eigen donatiepagina aan.

Het verhaal achter Jelani’s actie

Het is niet zomaar dat Jelani heeft besloten om het werk van CARE in Haïti te steunen: “Ik heb ervoor gekozen om een actie aan te maken en geld op te halen voor de noodhulp die CARE in Haïti verleend, omdat mijn vader ook voor CARE in dat land werkt. Hij helpt daar heel veel mensen en hij beslist over de programma’s die worden opgezet in het land. Toen ik net bezig was met mijn actie kwam mijn vader op het nieuws bij een Amerikaans journaal, daar ben ik heel erg trots op! Ik heb dat fragment dan ook doorgestuurd naar al mijn familie en vrienden.”

De video die Jelani maakte om zijn familie en vrienden die doneerden te bedanken.

Het leukste om te doen vindt Jelani het werven van donoren en het inzamelen van de berg geld die hij al op heeft gehaald. Zijn familie en vrienden zijn ontzettend trots op zijn actie, en reageerden heel enthousiast toen ze hoorden hoe veel hij opgehaald heeft. “Zelfs de ouders van mijn vrienden zeiden dat ze het heel goed vinden dat ik dit doe. Iedereen vindt het heel knap dat ik zo veel heb verzameld. Mijn vader stuurde me ook nog foto’s toe van toen hij aan het werk was in Haïti, die heb ik aan heel veel mensen laten zien!”

“Terwijl ik bezig was met mijn actie kwam mijn vader op het nieuws bij een Amerikaans journaal, daar ben ik heel erg trots op!”

Jelani is heel trots dat hij al veel geld verzameld heeft om mensen in Haïti te helpen. Maar op de vraag of hij later – net als zijn vader – misschien ook wel bij een organisatie zoals CARE zou willen werken, heeft hij een heel duidelijk antwoord: “Nee. Ik wil basketballer worden!”

Wil je ook een actie starten?

Via onderstaande link kun je je eigen donatieformulier aanvragen. Ben je bijvoorbeeld binnenkort jarig en wil je vrienden en familie vragen om geld aan CARE te doneren in plaats van aan jou? Dat kan via jouw eigen pagina!

Ik wil een actie starten