Schenk belastingvrij

Ben je al donateur van CARE of wil je graag doneren? Door van jouw donatie een periodieke schenking te maken, kun je jouw donatie verhogen zonder dat het je extra geld kost. Een periodieke schenking is aftrekbaar bij de belasting. Check jouw belastingvoordeel.

Hoe werkt het?

Periodiek schenken is voor jou en voor CARE voordelig. De enige voorwaarde is dat je een schriftelijke overeenkomst tekent waarin staat dat je je donatie voor 5 jaar vastlegt.  Je ontvangt dan een deel van je gift van de Belastingdienst terug. CARE kan met jouw periodieke schenking op een meer duurzame wijze mensen helpen.

Rekenvoorbeelden

Stel dat je € 100 per jaar doneert. Betaal je 42% belasting? Dan ontvang je van deze gift aan het einde van het jaar € 42 terug van de Belastingdienst. Je betaalt dan feitelijk € 58, terwijl CARE Nederland toch € 100 ontvangt. Wanneer je bijvoorbeeld 52% belasting betaalt, ontvang je van de fiscus zelfs € 52 terug.

Belastingvoordeel naar CARE

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om netto € 100 te blijven doneren en jouw belastingvoordeel aan CARE Nederland te schenken. Bij een belastingtarief van 42% kun je dan € 172 aan CARE Nederland doneren, waarvan de fiscus € 72 voor haar rekening neemt.

Download hier de schriftelijke overeenkomst voor periodiek schenken.