Home > Help mee > Schenk belastingvrij

Schenk belastingvrij

Steunt u CARE maandelijks of jaarlijks? Of bent u van plan om dit te gaan doen? Ontzettend veel dank! U maakt een groot verschil voor mensen die dit hard nodig hebben. Zoals Fardous en haar zoontje Ahmad. Hij was ernstig ondervoed, net als duizenden andere kinderen in Somaliland. Dankzij trouwe donateurs kunnen wij gezinnen, zoals die van Fardous, structureel hulp bieden. Zo kunnen zij zichzelf er voortaan bovenop helpen. Wanneer u er voor kiest om uw periodieke schenking vast te leggen, benut u bovendien uw belastingvoordeel.

Benut uw belastingvoordeel

Met een periodieke schenking maakt u een groot verschil voor mensen die dit hard nodig hebben. Voor u is het bovendien een voordelige manier van schenken. Omdat u het gehele donatiebedrag kunt opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. Het minimum- of drempelbedrag vervalt hiermee. Voorwaarde is dat u de schenking voor ten minste vijf jaar vastlegt in een overeenkomst periodieke schenking.

Simpel en snel geregeld

Overtuigd van het voordeel? Regel dan nu uw periodieke schenking en zorg dat u niet teveel belasting betaalt! Een periodieke schenking heeft een minimale looptijd van vijf jaar.

U regelt het simpel en snel.

Rekenvoorbeeld 1: Help evenveel mensen en benut uw belastingvoordeel
Stel, u doneert € 100,- per jaar, bij een belastingtarief van 51,75%. U krijgt terug van de belasting: € 52,-. Uw donatie, van bijvoorbeeld € 100,-, kost u dan netto slechts € 48,-. Zo helpt u net zo veel mensen, terwijl u het belastingvoordeel benut.

Rekenvoorbeeld 2: Help meer mensen zonder dat het u meer kost
Kiest u er voor om netto € 100,- te blijven doneren, en uw belastingvoordeel aan CARE Nederland te schenken? Dan schenkt u periodiek € 161,55, waarvan u € 61,55 terugkrijgt. Zo helpt u nog meer mensen zonder dat het u meer kost!

Benieuwd wat het voor uw situatie betekent?

Bereken uw persoonlijk belastingvoordeel met de rekenhulp. Kijk voor uitgebreide informatie over het belastingvoordeel op periodieke schenkingen aan goede doelen op de site van de Belastingdienst.

Regel het direct, snel en eenvoudig online!

Liever op papier nog eens nalezen? Dat kan: download de informatie inclusief het aanmeldformulier.

Schenk belastingvrij

snel en eenvoudig

Aanmeldformulier belastingvrij schenken

Vragen?

Wij staan u graag te woord
Mail ons via care@carenederland.org

of

Bel +31(0)70-310 50 55

of vind de antwoorden in onze factsheet

 

Delen

Nieuwsbrief