Profiteer van belastingvoordeel via periodiek schenken

Steunt u CARE maandelijks of jaarlijks? Of bent u van plan om dit te gaan doen? Ontzettend bedankt! U maakt een groot verschil voor mensen die dit hard nodig hebben, zoals Fardous en haar zoontje Ahmad. Hij was ernstig ondervoed, net als duizenden andere kinderen In Somaliland. Dankzij trouwe donateurs kunnen wij gezinnen zoals die van Fardous structureel hulp bieden zodat zij zichzelf er bovenop kunnen helpen. Wanneer u er voor kiest om uw periodieke schenking vast te leggen, profiteert u zelf ook nog eens van belastingvoordeel.

Profiteer van belastingvoordeel

Met een periodieke schenking maakt u een groot verschil voor de mensen die die dit hard nodig hebben. Bovendien is het een voordelige manier van schenken, omdat u het gehele donatiebedrag kunt opvoeren bij uw aangifte inkomstenbelasting. Het minimum- of drempelbedrag vervalt hiermee. Voorwaarde is dat u de schenking voor ten minste vijf jaar vastlegt in een overeenkomst periodieke schenking. 

Regel het snel en simpel 

Overtuigd van het voordeel? Regel dan nu uw periodieke schenking en zorg dat u niet teveel belasting betaalt! Een periodieke schenking heeft een minimale looptijd van vijf jaar.

U regelt het snel en simpel.

Rekenvoorbeeld 1: Help evenveel mensen en profiteer van belastingvoordeel
Stel, u doneert 100 euro per jaar, bij een belastingtarief van 51,75% . Dan krijgt terug van de belasting: 52 euro. Uw donatie van bijvoorbeeld 100 euro kost u dan netto nog maar 48 euro. Zo helpt u dus net zo veel mensen, terwijl u van belastingvoordeel geniet.

Rekenvoorbeeld 2: Help meer mensen zonder dat het u meer kost
U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om netto 100 euro te blijven doneren en uw belastingvoordeel aan CARE Nederland te schenken. Dan schenkt u periodiek 161,55 euro, waarvan u 61,55 euro terugkrijgt. Zo helpt u nog meer mensen zonder dat het u meer kost!

Benieuwd wat het voor uw situatie betekent?
Bereken uw persoonlijke belastingvoordeel met de rekenhulp.

Kijk voor uitgebreide informatie over het belastingvoordeel op periodieke schenkingen aan goede doelen op de site van de Belastingdienst.

Regel het direct, snel en eenvoudig online!

Leest u het liever op papier nog eens na? Dat kan. Download de informatie inclusief het aanmeldformulier.