Hoe werkt het?

Periodiek schenken is voor jou en voor CARE voordelig. Hoe je zelf of ons kunt laten profiteren van belastingvoordeel, leggen we je graag uit.

Rekenvoorbeelden

Er zijn twee manieren hoe je kunt profiteren van belastingvrij schenken aan CARE.

Voorbeeld 1:schenk voordelig

Stel dat je € 100,- per jaar doneert. Betaal je 42% belasting? Dan ontvang je van deze gift aan het einde van het jaar € 42,- terug van de Belastingdienst. Je betaalt dan feitelijk € 58,-, terwijl CARE Nederland toch € 100,- ontvangt. Wanneer je bijvoorbeeld 52% belasting betaalt, ontvang je van de fiscus zelfs € 52,- terug. Van jouw schenking van € 100 betaal je bij dit belastingtarief dus feitelijk slechts € 48,-.

Voorbeeld 2: belastingvoordeel naar CARE

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om netto € 100,- te blijven doneren en jouw belastingvoordeel aan CARE Nederland te schenken. Bij een belastingtarief van 42% kun je dan € 172,- aan CARE Nederland doneren, waarvan de fiscus € 72,- voor haar rekening neemt.

Profiteer ook van belastingvoordeel op jouw schenking

Welke van de bovenstaande opties je ook kiest, wij en mensen die we met jouw steun kunnen helpen, zijn er blij mee. Vul daarom nu het online formulier in waarmee je je donatie voor 5 jaar vastlegt.

Ik doneer belastingvrij aan CARE

Kijk voor uitgebreide informatie over het belastingvoordeel op periodieke schenkingen aan goede doelen op de site van de Belastingdienst.