CARE INTERNATIONAL

CARE Nederland is onderdeel van CARE International, één van de grootste internationale humanitaire en ontwikkelingsorganisaties ter wereld. In 2012 bereikte CARE International 83 miljoen mensen in 86 landen. CARE International bestaat uit een wereldwijd netwerk dat beschikt over veel kennis en het vertrouwen van lokale gemeenschappen. Inmiddels werken we al bijna 70 jaar met veel compassie en toewijding aan het terugdringen van de armoede en aan een menswaardig bestaan voor iedereen.

In de landen waar wij actief zijn, werken wij meestal met landenkantoren. Op deze landenkantoren werken in totaal 11.500 medewerkers, waarvan 97% afkomstig is uit het desbetreffende land zelf.

care iternational

Het grote voordeel hiervan is dat deze mensen goed op de hoogte zijn van de lokale situatie en beschikken over een lokaal netwerk aan contacten. Onze projecten voeren wij vaak uit samen met lokale partnerorganisaties. Dit zijn lokale experts en professionals met jarenlange ervaring en een bewezen trackrecord. Samen met de CARE landenkantoren zijn zij de ogen, oren en handen in het veld. Ga naar CARE International.org.

De wereld van CARE

a world of care

Corporate relaties en CARE

Bij CARE zijn wij ervan overtuigd dat dynamische partnerschappen essentieel zijn voor het oplossen van complexe mondiale uitdagingen. Onze partners – van bedrijven tot foundations tot ondernemers – zijn toegewijd aan het ontwikkelen en ondersteunen van

maatschappelijk verantwoorde initiatieven die bouwen aan sterkere en veerkrachtige gemeenschappen in ontwikkelingslanden. CARE en onze partners bouwen samen aan een wereld vol kansen en mogelijkheden. Word partner van CARE.

Deel de dingen die ertoe doen

Who cares

Whocares verzamelt wereldwijd de meest inspirerende initiatieven, projecten en acties gericht op het verbeteren van levens van mensen in moeilijke omstandigheden.

Whocares graaft naar de bijzondere verhalen en de personen achter de initiatieven. Want achter elk project, iedere hulporganisatie, vereniging of dorpsraad, staan individuen die het verschil maken.

Bezoek ons blog WHOCARES

Nu op whocares:

14 maart: zeg hoi op straat en doei tegen haat

2 maanden geleden in

14 maart: zeg hoi op straat en doei tegen haat

Matthijs Jaspers

Matthijs Jaspers
Oprichter

Bij ons werken

Stop met dingen doen waar je geen zin in hebt. Kom samen met ons de wereld veranderen en strijd voor méér menswaardigheid en minder armoede. Voor de allerarmsten. Op de allermoeilijkste plekken. Voor die mensen die in het leven van alledag om moeten gaan met conflicten en natuurrampen.

Ons team bestaat uit slimme, hardwerkende, toegewijde mensen die het verschil willen maken. Het is een eer om iedere dag het werk te mogen doen dat wij doen. Maar er is na werk ook tijd om gezellig een drankje te drinken met je collega’s. CARE Nederland bestaat uit een groep van rond de 35 gedreven mensen. Daarnaast maakt CARE Nederland deel uit van een netwerk dat bestaat uit mensen uit alle windstreken van de hele wereld.

Hiernaast vind je onze actuele vacatures. Wil je op de hoogte blijven van CARE en onze vacatures? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op twitter.

CARE lid van Samenwerkende Hulporganisaties

CARE is sinds december 2012 lid van de SHO. De Stichting Samenwerkende Hulporganisaties is een samenwerkingsverband van 11 Nederlandse hulporganisaties. Bij grote humanitaire rampen werft de SHO gezamenlijk fondsen voor hulpverlening aan de slachtoffers van de betreffende ramp. Naast het werven van zoveel mogelijk steun en fondsen informeren de SHO deelnemers jou over de ramp en leggen wij verantwoording af over de bestedingen van de opbrengsten uit de nationale acties. Zo kwam de SHO in 2013 in actie voor de Syrische slachtoffers en voor de slachtoffers van de tyfoon Haiyan in de Filipijnen, en in 2014 voor de slachtoffers van het ebola-virus in West-Afrika. Ga naar giro-555 om meer te lezen welke hulp wij bieden voor deze slachtoffers.