Tienduizenden mensen in Zuid-Soedan hebben hun leven verloren sinds in december 2013 gevechten uitbraken. Meer dan 5 miljoen mensen in Zuid-Soedan hebben acute noodhulp nodig om onder deze zware omstandigheden te kunnen overleven. Vooral moeders en kinderen zijn op de vlucht geslagen voor het brute geweld. Zij lopen het risico op acute ondervoeding, ziekte en om slachtoffer te worden van seksueel geweld.

Red moeders en kinderen

Zuid-Soedan bestaat op 9 juli vijf jaar, waarvan het land al twee jaar in hevig conflict is. Wat kan de vrouw betekenen bij het opbouwen van het land?

Zuid-Soedan verkeert al bijna 3 jaar in oorlog waardoor er 5,3 miljoen mensen ondervoed zijn en 2,3 miljoen op de vlucht. Laat de wereld Zuid-Soedan in de steek?

Hulpverleners werken onder de voortdurende dreiging van geweld om zoveel mogelijk levens te redden. Lees hier hoe Rose haar werk doet.

Kuang probeert van haar moeders borst te zuigen en huilt. ‘Ik eet niet genoeg omdat er nauwelijks eten is, en dus krijgt mijn kindje niet genoeg moedermelk binnen,’ vertelt moeder Nyakuic.

Vrouwen zijn de stem van vrede

Factsheet Zuid-Soedan

Vrouwen en kinderen zijn de dupe van het onophoudende conflict. CARE’s project Peace Under Construction helpt gemeenschappen om op vredelievende wijze samen te leven.

De crisis op deze factsheet in een notendop.De situatie van vrouwen en meisjes is ernstig verslechterd: verkrachting en seksueel geweld zijn uitgegroeid tot een oorlogswapen.

Door aanhoudend conflict en start regenseizoen worden vrouwen en hun kinderen met hongerdood bedreigd