Strategische partnerschappen hier en daar

Word strategisch partner

Steeds meer bedrijven willen méér dan alleen winst maken. Ook de maatschappelijke verantwoordelijkheid speelt een grote rol. Bedrijven kunnen een enorm verschil maken in de situatie van de allerarmsten in de meest kwetsbare gebieden wereldwijd. Wij geloven sterk in de kracht van strategische partnerschappen met het bedrijfsleven.  Samen kunnen we komen we tot nieuwe, slimme oplossingen voor ingewikkelde hulpverleningsvraagstukken.

Een strategisch partnerschap met CARE levert voor uw bedrijf directe voordelen op:

  • een unieke manier om invulling te geven aan uw CSR-beleid;
  • een kans om uw merk te versterken;
  • inspiratie voor uw medewerkers en klanten om samen in actie te komen.

Strategische partnerschappen op maat

Het is onze ambitie om een samenwerking voor meerdere jaren met een bedrijf aan te gaan. Dit is een groot committment. Daarom zullen we altijd samen zorgvuldig willen bekijken hoe we elkaar zo goed mogelijk kunnen versterken.

Met een wereldwijd netwerk en projecten op veel verschillende thema’s, zijn we in staat om met u een strategisch partnerschap op maat aan te gaan. Misschien heeft u vanuit uw bedrijfsvoering speciale binding met een land of een specifieke doelgroep. Of deelt u onze drijfveren voor bijvoorbeeld vrouwelijk ondernemerschap, noodhulp, of voorbereiding op klimaatverandering. Graag gaan we met u hierover in gesprek.

Aan de andere kant staan we open voor veel verschillende vormen van samenwerking. Denk aan:

  • lange-termijn ondersteuning van een specifiek project of thema;
  • uitwisseling van kennis en expertise;
  • inzet van goederen of diensten.

H&M foundation: een voorbeeld strategisch partnerschap

CARE en de H&M Foundation werken samen om de positie van vrouwen uit arme gebieden te versterken.Met steun van de H&M Foundation helpen wij vrouwen in arme gemeenschappen met toegang tot ondernemingstrainingen en kapitaal, om een bedrijf op te starten of uit te breiden. Vrouwen worden getraind in wat ze nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van sales, algemene businessvaardigheden en financiën. Zo verbeteren ze zelf hun toekomst – en die van hun omgeving.

Met dit programma geeft CARE vrouwen de mogelijkheid hun lot in eigen handen te nemen. Ze vergroten hun zelfvertrouwen en vinden de kracht om succesvolle ondernemers te worden. Ze krijgen de benodigde financiële kennis en zakelijke vaardigheden om zelf een businessplan te schrijven, de kwaliteit van hun producten te verbeteren, en een afzetmarkt te vinden.

Karl-Johan Persson, CEO H&M en bestuurslid van de H&M Foundation vertelt:

The H&M Foundation is proud to announce CARE to drive one of our programs for change. Together we will invest in actions to empower women in developing countries economically, as we are convinced it is a catalyst for positive change.

Wilt u meer info over mogelijkheden om samen te werken?

Neem contact op:

Richard Kooge

+31(0) 6 52 88 28 41

kooge@carenederland.org