Het belang van nalatenschappen aan goede doelen: een blijvende impact

Nalatenschappen aan goede doelen spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven en het realiseren van positieve veranderingen. Door een deel van je vermogen na te laten aan een goed doel, kan je jouw impact vergroten en een blijvende erfenis achterlaten. Het is een krachtig instrument om de wereld een betere plek te maken, zelfs nadat we er fysiek niet meer zijn.

Nalaten heeft blijvende impact

Terwijl andere vormen van donaties eenmalig zijn, bieden nalatenschappen jaren of zelfs generaties lang voordelen. Jouw idealen en passies leven op deze manier voort en blijven een positieve invloed uitoefenen, zelfs na je overlijden.

Het versterken van goede doelen

Nalatenschappen kunnen goede doelen voorzien van financiële stabiliteit op de lange termijn. Hierdoor kunnen organisaties beter plannen en uitvoeren, lange termijn doelen nastreven, innovatieve initiatieven ontwikkelen en duurzame verandering bewerkstelligen.

De bevordering van maatschappelijke verandering

Nalatenschappen aan goede doelen hebben het potentieel om belangrijke maatschappelijke vooruitgang te stimuleren. Door bij te dragen aan organisaties die werken aan onderwijs, gezondheidszorg, armoedebestrijding, milieu, kunst en cultuur en andere belangrijke sectoren, draag je bij aan een rechtvaardigere, gezondere en inclusievere samenleving.

Nalaten aan een goed doel geeft persoonlijke voldoening

Het nalaten van een deel van je vermogen aan een goed doel heeft niet alleen maatschappelijke invloed, maar geeft ook persoonlijke voldoening. Het besef dat je een positieve impact maakt en je waarden voortzet, geeft een diepgaand gevoel van vervulling geven.

Praktische overwegingen en deskundig advies

Het opnemen van een goed doel in je nalatenschap vereist enige planning en overweging. Raadpleeg een notaris voor deskundig advies bij het opstellen van een testament dat aan jouw wensen voldoet, rekening houdend met juridische en fiscale aspecten.

In onze brochure vind je praktische informatie over het opstellen van een testament waarin, naast jouw dierbaren, ook plaats is voor een goed doel. Daarnaast vertelt de brochure meer over ons werk. 

Zou je meer willen weten over nalatenschappen? Via onze nalatenschappen pagina vind je meer praktische informatie over nalaten aan CARE Nederland. Je kunt ook direct contact opnemen met onze relatiemanager bijzondere giften, Marloes de Bruijn, via e-mail: mdebruijn@carenederland.org of telefoon: +31 (0) 6 273 94520.

Laten we een blijvende impact creëren en de wereld een betere plek maken, voor nu en voor de komende generaties.

© Karin Schermbrucker