Home > Landen > Filipijnen

Filipijnen

Filipijnen

Wat is er aan de hand

Door klimaatverandering vinden er steeds vaker natuurrampen plaats in de Filipijnen. Zo razen er jaarlijks 20 tyfoons over de eilandengroep en zijn er periodes van extreme droogte. Het daaropvolgende leed en de schade zijn elke keer enorm. Onnodig veel levens worden geëist. Huizen worden met de grond gelijk gemaakt en bronnen van inkomsten gaan verloren. In 2013 bijvoorbeeld richtte de orkaan Haiyan enorm schade aan: een derde van de rijstvelden, 33 miljoen palmbomen en 30.000 boten werden vernield.

De bevolking heeft niet alleen te maken met de directe schade van het natuurgeweld. Ook lange tijd na een tropische storm is er nog het gevaar voor uitbraak van epidemieën, als gevolg van het vervuilde overstromingswater. Op die manier blijven gemeenschappen kwetsbaar en kunnen ze zich moeilijk wapenen tegen een onvermijdelijke nieuwe ramp.

Wat doet CARE

We verlenen noodhulp en zorgen er voor dat de gevolgen van rampen voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen worden beperkt. We ondersteunen families en gemeenschappen om zich beter voor te bereiden op mogelijke rampen en verandering van het klimaat. Dit kan door bijvoorbeeld mensen te helpen over te stappen op het verbouwen van andere gewassen die minder kwetsbaar zijn en meer opbrengen, door waarschuwingssystemen aan te leggen, of door meer stevige huizen te bouwen die minder snel verwoest worden. Verder is beleidsbeïnvloeding een belangrijk instrument om overheden bewust te maken van klimaatveranderingen. Ook werken we nauw samen met de lokale bevolking en overheden om samen concrete oplossingen te bedenken.

 

Meer weten over wat CARE in diverse landen en werelddelen onderneemt? Hieronder kunt u verder lezen.

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief