DRA: Steun tegen corona voor crisisgebieden

Met steun van de Nederlandse overheid bestrijden hulporganisaties in de Dutch Relief Alliance, waaronder CARE Nederland, de verspreiding van het coronavirus in kwetsbare landen. In totaal is er 16 miljoen euro voor hulp in crisisgebieden in Afrika en het Midden-Oosten. Hiermee worden 2,9 miljoen mensen bereikt. De hulp is gericht op het voorkomen van besmettingen en op het verzachten van de schade door lockdowns. 

© Sven Torfinn /CARE

Hygiëne is cruciaal

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan is hygiëne cruciaal. In veel landen is er een tekort aan water, zeep en desinfectiemiddelen. Hulporganisaties delen deze middelen uit. De kennis hoe deze middelen te gebruiken is minstens zo belangrijk. Daarom informeren we mensen via radio en televisie over bescherming tegen het virus; de meest afgelegen gebieden bereiken we via busjes met luidsprekers.

De gevolgen van de lockdowns voor de economie en het onderwijs zijn ingrijpend. In landen als Syrië en Jemen is de situatie al schrijnend, corona verergert dat. Hulporganisaties geven daarom voedselpakketten en financiële steun. Daarnaast helpen we scholen bij het opzetten van online lessen.

Over Dutch Relief Alliance

15 Nederlandse hulporganisaties werken samen in de Dutch Relief Alliance, gesteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken, om noodhulp te verlenen daar waar de nood het hoogst is. Door samen te werken, ook met lokale organisaties in het veld, kunnen we de mensen die zich in de kwetsbaarste posities bevinden, bereiken.

De 15 organisaties zijn: CARE Nederland, Cordaid, Dorcas, ICCO, Oxfam Novib, Plan International Nederland, Red een Kind, Save the Children, SOS Kinderdorpen, Stichting Vluchteling, Tearfund NL, Terre des Hommes, War Child, World Vision en ZOA.

Meer informatie: www.dutchrelief.org