CARE Verpleegster in zuid soedan

Als internationale humanitaire organisatie werkt CARE in ’s werelds moeilijkste conflict- en rampgebieden, zoals SyriëSomalië en Jemen. Landen die in het nieuws komen vanwege oorlogen, droogte of weer een nieuwe overstroming. Of juist landen die van de radar van de media verdwenen zijn. Vergeten conflicten, onopvallende rampen. Maar waar miljoenen mensen in nood, oorlog en armoede leven. Mensen die een veilig en waardig bestaan willen, met een klein beetje geluk. Mensen die niet gekozen hebben voor geweld en onveiligheid, maar die dagelijks proberen te overleven.

CARE redt levens en werkt aan de toekomst

Daarom zetten wij ons al 70 jaar met hart en ziel in om levens te redden en samen met mensen in nood, oorlog en armoede te werken aan een betere toekomst. Met speciale aandacht voor de kansen en ontplooiing van vrouwen en meisjes.

Dit vinden we belangrijk in ons werk:

  • gelijke rechten en kansen voor vrouwen en meisjes;
  • focus op de oorzaken van armoede en ongelijkheid;
  • slimme en innovatieve oplossingen om echte veranderingen teweeg te brengen;
  • samenwerking met lokale gemeenschappen en partners.

 

CARE werkt in de moeilijkste gebieden ter wereld, zoals Syrië.
CARE werkt in de moeilijkste gebieden ter wereld, zoals Syrië.

Onze waarden

  • Respect: we werken met respect voor mensen en het milieu.
  • Betrouwbaarheid: we doen wat we beloven en zijn hier transparant over. Ook als dingen niet zijn gegaan zoals verwacht.
  • Toewijding: we zetten ons met hart en ziel in voor mensen in nood, oorlog en armoede.
  • Kwaliteit: we dagen onszelf steeds weer uit te innoveren en onze expertise te vergroten voor méér impact.

Sluit jij je aan?

Dit doen wij niet alleen: Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen de wereld een stukje mooier kan maken. Daarom streven wij naar het meest toegewijde netwerk van kleine en grote wereldverbeteraars. Laat je hier inspireren wat jij kunt doen.

Het afgelopen jaar heeft CARE meer dan 80 miljoen mensen bereikt in meer dan 94 landen. Dank je wel aan alle supporters die CARE een warm hart toedragen en ons werk mogelijk maken!