CARE Verpleegster in zuid soedan

Als internationale humanitaire organisatie werkt CARE in ’s werelds moeilijkste conflict- en rampgebieden, zoals SyriëJemen, DR Congo, en Ethiopië. Landen die in het nieuws komen vanwege aanslagen of weer een nieuwe overstroming. Of juist landen die van de radar van de media verdwenen zijn. Vergeten oorlogen, onopvallende rampen. Maar waar miljoenen mensen in nood, oorlog en armoede leven. Mensen die een veilig en waardig bestaan willen, met een klein beetje geluk. Mensen die niet gekozen hebben voor geweld en onveiligheid, maar die dagelijks proberen te overleven.

CARE redt levens en werkt aan de toekomst

Dit raakt ons. Daarom strijden wij tegen de onrechtvaardigheid van armoede met onze eigen positieve wapens:

  • respect;
  • vertrouwen in de kracht van ieder mens;
  • slimme en innovatieve oplossingen om echte veranderingen teweeg te brengen.

Zo zetten wij ons al 70 jaar met hart en ziel in om levens te redden en samen met mensen in nood, oorlog en armoede te werken aan een betere toekomst. Met speciale aandacht voor de kansen en ontplooiing van vrouwen en meisjes.

CARE werkt in de moeilijkste gebieden ter wereld, zoals Syrië.
CARE werkt in de moeilijkste gebieden ter wereld, zoals Syrië.

Wereldverbeteraars

Dit doen wij niet alleen: Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen de wereld een stukje mooier kan maken. Daarom streven wij naar het meest toegewijde netwerk van kleine en grote wereldverbeteraars. Laat je hier inspireren wat jij kunt doen.

Het afgelopen jaar heeft CARE meer dan 80 miljoen mensen bereikt in meer dan 94 landen. Dank je wel aan alle supporters die CARE een warm hart toedragen en ons werk mogelijk maken!