Help een kind als Ahmed

We brengen levens in veiligheid waar we kunnen. Zoals bij de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika als gevolg van extreme droogte.

Doneer eenmalig

Betalen via IDEAL
Betalen via machtiging

Met het versturen van dit formulier geef ik CARE Nederland toestemming om de incasso uit te voeren.

Betalen via creditcard
Aanhef
 

Honger door extreme droogte

Ahmed is pas 3 jaar oud. Hij en zijn moeder hebben niets te eten of te drinken. Ze worden hard getroffen door de aanhoudende droogte en de effecten die andere crises op hun situatie hebben. Er is dringend hulp nodig om onder meer de levens van tienduizenden kinderen in veiligheid te brengen.

We brengen zoveel mogelijk levens in veiligheid

Als we de noodhulp niet rap opvoeren, werkt dit uiteindelijk een ernstige hongersnood in de hand. Geef nu om de mensen zoals Ahmed en zijn moeder.

Schreeuw om hulp klinkt luider dan ooit

Samen met zijn moeder is Ahmed van Kenia naar Somalië gereisd – een moeilijke reis van zo’n 100 kilometer. Zijn moeder houdt geiten voor de verkoop. Twee derde van haar kudde is van de honger gestorven als gevolg van de droogte.

“We hebben hulp nodig. Ik had 300 geiten, en nu zijn er nog maar 100 over. Niemand koopt onze geiten omdat ze zwak zijn”, vertelt Ahmeds moeder.

Wereldwijd versterken noodsituaties elkaar. Zo doet de oorlog in Oekraïne de voedselzekerheid in de wereld wankelen. Met de giften die ons worden toevertrouwd, brengen we levens in veiligheid waar we kunnen. We helpen daar waar de nood het hoogst is, wereldwijd en in diverse (noodhulp)projecten.