Home > Help mee > Stel CARE-pakket samen

Stel CARE-pakket samen

Slachtoffers van conflicten en natuurrampen kunnen wereldwijd rekenen op de steun van CARE. Dit doen wij door onder andere voedsel, water, onderdak, medicijnen en economische ondersteuning te geven. Hierbij hebben wij speciale aandacht voor de behoeften van vrouwen en meisjes.

De geschiedenis van het CARE-pakket

CARE pakket geschiedenis

In 1946 deelden we de eerste noodpakketten uit aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dit was een initiatief van 22 Amerikaanse hulporganisaties die CARE International oprichtten. De eerste 20.000 pakketten werden op 11 mei 1946 in Le Havre aan land gebracht. Ze bevatten, net zoals nu, de eerste basisbehoeften waaronder eten, drinken en zeep. In de volgende decennia deelde CARE zo’n 100 miljoen pakketten uit aan mensen in nood in Europa, Azië en ontwikkelingslanden. Ondanks dat CARE nu op allerlei verschillende manieren hulp verleent staat het CARE-pakket nog steeds symbool voor onze humanitaire noodhulp wereldwijd.

Help met een CARE-pakket

Ook u kunt uw eigen “CARE-pakket” samenstellen en doneren, voor de bevolking in Congo, Somalië, Filipijnen of in een door CARE gekozen land. De items en pakketten zijn voorbeelden van humanitaire noodhulp die CARE in deze landen verstrekt. Op basis van de behoeften en in afstemming met de lokale bevolking en lokale partners, wordt uiteindelijk door CARE de definitieve humanitaire noodhulp bepaald en verstrekt.

Stel CARE-pakket samen

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief