Home > Welkom

Welkom

Welkom bij CARE! Enorm bedankt voor uw steun.  Dankzij u kunnen we op de moeilijkste plekken ter wereld de meest kwetsbaren ondersteunen bij het opbouwen van een beter bestaan. Dit doen wij al 75 jaar in meer dan 100 landen. We bestrijden armoede door ongelijkheid tegen te gaan. We maken ons sterk voor gelijke rechten voor mannen en vrouwen en voor mogelijkheden om mee te praten en mee te beslissen over zaken die hun levens beïnvloeden. Ook verlenen we noodhulp aan de slachtoffers van rampen zoals natuurgeweld of conflicten. En daar stopt het niet… Wat we precies bereiken met uw steun, vertellen we u graag!

Het ontstaan van CARE

Na de tweede wereldoorlog in 1945, besloot een aantal Amerikaanse hulporganisaties hulp te leveren aan de zwaar getroffen bevolking in Europa. Ook in Nederland was CARE actief. We zorgden voor voedselpakketten met producten zoals bloem, rijst en bonen. Grote kans dat úw (groot)ouders ook een CARE pakket hebben ontvangen.

Wat we doen

Wij helpen mensen op de moeilijkste plekken ter wereld bij het opbouwen van een beter bestaan. Dat doen we op 4 verschillende gebieden:

 

Noodhulp verlenen

 

Vrouwelijk ondernemerschap faciliteren

 

Inspraak in besluitvorming stimuleren

 

Voorbereiden op klimaatverandering en natuurgeweld

 

We werken samen met lokale partners, overheden en gemeenschappen. Met hen bepalen we wat nodig is en wat werkt. Want alleen samen bereiken we duurzame resultaten.

Hoe wordt uw donatie besteed?

Mede dankzij uw steun helpen wij vele mensen wereldwijd. In 2018-2019 bereikten wij ruim 3 miljoen mensen in 27 landen. Van elke euro die wij uitgaven, ging 95 cent naar onze projecten. Blader eens door de jaarverslagen om een beeld te krijgen van al onze projecten.

Het spreekt uiteraard voor zich dat wij ons in ons werk houden aan geldende richtlijnen en gedragscodes binnen de sector. CARE is een door het CBF erkende organisatie, waardoor u er op kunt vertrouwen dat elke euro goed besteed wordt. Dankzij onze ANBI status, is het tevens mogelijk om belastingvrij te schenken.

 

 

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief