Home > Weerbaar tegen klimaatverandering

Weerbaar tegen klimaatverandering

Klimaatverandering is één van de meest besproken onderwerpen van deze tijd. In de media, politiek en op straat zien we dat het onderwerp leeft. In de maand september zijn er verschillende initiatieven op allerlei niveaus, op allerlei plekken wereldwijd waar men aandacht vraagt voor de gevolgen van klimaatverandering. Zo vindt op 23 september een grote VN klimaattop plaats in New York en staat de hele week in het teken van wereldwijde actie om aandacht te vragen voor het klimaat. Daarnaast is de hele maand september ‘Preparedness Month’, waarbij bewustwording wordt gecreëerd voor voorbereiding op rampen.

Een mooi moment voor ons om de verhalen te vertellen van enkele wereldbewoners uit onze projectlanden die hierin een lichtend voorbeeld zijn. Voor hen is het geen vijf voor twaalf als het gaat om de gevolgen van klimaatverandering, voor hen is het de dagelijkse realiteit.

We Bend, We do not Break

In de verhalenserie “We Bend, We do Not Break” laten zes personen zien hoe ze omgaan met de uitdagingen die ontstaan zijn door klimaatverandering. Met hun verhalen zeggen ze stuk voor stuk : “We buigen mee, we breken niet” (“We bend, We do not break”). Oftewel: de beste manier om je weerbaarder te maken tegen klimaatverandering, is door zelf met oplossingen te komen. Met een klein steuntje in de rug kunnen de initiatieven van de mensen zelf worden uitgebreid en verbeterd zodat de hele gemeenschap weerbaarder wordt.

Maak kennis met:

Het Partners for Resilience-programma

Met dit programma willen we de gevolgen van rampen voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen verkleinen.

De impact van natuurgeweld en klimaatverandering is relatief het grootste op gemeenschappen in de armste landen. Levens worden er door bedreigd en bezittingen, producten en oogsten gaan verloren. We werken met overheden en bedrijven aan beleid en investeringen die de veerkracht van families en gemeenschappen vergroten. Daarnaast versterken we lokale maatschappelijke organisaties zodat hun stem beter gehoord wordt.

Lees meer over Partners for Resilience

Delen

Nieuwsbrief