Sander de Kramer doet aftrap “Walk in Her Shoes”

Uniek loopevenement voor vrouwen en meisjes nu ook in Nederland

Televisiepresentator Sander de Kramer (L) en schrijver Babah Tarawally gaan de strijd met elkaar aan in een waterrace over het Lange Voorhout in Den Haag. Hiermee  trappen zij de campagne 'Walk in Her Shoes' af van hulporganisatie CARE Nederland door hun solidariteit te tonen aan de vele vrouwen in ontwikkelingslanden die dagelijks ver moeten lopen om water te halen. Walk in Her Shoes is een nieuw loopevenement waarbij deelnemers een afstand van 25, 50 of 100 kilometer kunnen lopen waar en wanneer ze maar willen. ANP MARCO DE SWART **Foto en bijschrift vallen buiten verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het bijschrift.**TV presentator Sander de Kramer heeft gisterenmiddag in het centrum van Den Haag een nieuw loopevenement afgetrapt: Walk in Her Shoes. Deze week vindt de eerste editie plaats van het unieke loopevenement, dat in Groot-Brittannië en Australië al zeer succesvol is. Met de opbrengst van de loop worden vrouwen in ontwikkelingslanden geholpen met het starten van een eigen bedrijfje.

De loop is een initiatief van hulporganisatie CARE Nederland. De deelnemers lopen 25, 50 of 100 km – of een afstand naar keuze- uit solidariteit met vrouwen en meisjes. Uniek aan de sponsorloop is dat je kunt lopen waar en wanneer je zelf maar wilt.

Aftrap in Den Haag

De actieweek werd afgetrapt met een wandeling in het centrum van Den Haag. CARE-ambassadeurs Sander de Kramer (presentator) en Babah Tarawally (auteur) gingen de strijd met elkaar aan tijdens een waterrace: een verwijzing naar de vele vrouwen die dagelijks water halen, en hun dagen vullen met andere zorgtaken. Eerste Kamerlid Petra Stienen liep ook mee.

Internationaal evenement

In zowel Groot-Brittannië als Australië hebben duizenden deelnemers zich de afgelopen jaren ingezet. Bekende namen zoals Annie Lennox, Paloma Faith en Gemma Arterton deden mee aan de zogenaamde flagship walk die gehouden werd in Londen.

Zorgtaken

De Walk In Her Shoes Challenge vraagt aandacht voor vrouwen in de armste landen ter wereld die hun dagen vullen met zorgtaken. Hierdoor houden ze nauwelijks tijd over voor een baan of een eigen bedrijfje. CARE wil deze vrouwen de kans geven een eigen bedrijfje op te starten en hun talenten te ontplooien. Wanneer vrouwen een inkomen verdienen investeren ze bovendien de meerderheid hiervan in hun families. En daarvan profiteert iedereen.

walkinhershoes.nl

Fotocredits: Marco de Swart/ANP

Campagne 'Walk in Her Shoes' van hulporganisatie CARE Nederland. Walk in Her Shoes is een nieuw loopevenement waarbij deelnemers een afstand van 25, 50 of 100 kilometer kunnen lopen waar en wanneer ze maar willen. ANP MARCO DE SWART **Foto en bijschrift vallen buiten verantwoordelijkheid van de Algemene Nieuwsdienst van het ANP. Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het bijschrift.**