Jemen: noodhulp

Achtergrond

Meer dan 21,1 miljoen mensen in Jemen – zo’n 80 procent van de bevolking – hebben humanitaire hulp nodig. Ten minste twee miljoen mensen zijn ontheemd, waarvan het meerdendeel vrouwen en kinderen. Door gebrek aan hygiëne en medische hulp neemt het aantal mensen met cholera gestaag toe. Iedere tien minuten sterft er een kind aan de gevolgen van deze ziekte. Jemenieten kunnen niet overleven zonder onze steun!

Wat doet CARE

Vijf Dutch Relief Alliance (DRA) partners , waaronder CARE proberen de meeste kwetsbare groepen te bereiken met eerste levensbehoeften.

Jemen noodhulp

Verwachte resultaten

 

• Naar schatting hebben 19,3 miljoen mensen in Jemen geen toegang tot schoon (drink) water en sanitaire voorzieningen. De DRA levert deze voorzieningen voor 250.000 mensen.
• De DRA biedt basisgezondheidszorg en reproductieve gezondheidszorg in een stedelijk gezondheidscentra en via mobiele klinieken in afgelegen gebieden.
• Jemen is in hoge mate afhankelijk van de invoer van voedsel. Het land lijdt ook onder hoge inflatie, het instorten van de markt en een marine en blokkade van goederen. De DRA garandeert toegang tot voedsel door middel van contant geld en voedselvoorziening aan 6.000 mensen.
• De DRA biedt aangepaste hulp voor 15.000 acuut ondervoede kinderen en zwangere en zogende vrouwen.