Jemen

Achtergrond

Meer dan 21,1 miljoen mensen in Jemen – zo’n 80 procent van de bevolking – hebben humanitaire hulp nodig. Ten minste twee miljoen mensen zijn ontheemd, 75 procent van hen zijn vrouwen en kinderen. Door het aanhoudend conflict vindt in Jemen één van de grootste humanitaire crises ter wereld plaats.Voedsel, water, gezondheidszorg, medicijnen, er is gebrek aan alles.

Wat doet CARE

Vijf Dutch Relief Alliance (DRA) partners , waaronder CARE implementeren hulpprogramma’s in Jemen en verzorgen hiermee de eerste levensbehoeften van de meest kwetsbare gemeenschappen.

Jemen noodhulp

Verwachte resultaten

 

• Naar schatting hebben 19,3 miljoen mensen in Jemen toegang nodig tot schoon en veilig water en sanitaire voorzieningen. De DRA levert deze voorzieningen voor 250.000 mensen.
• De DRA biedt basisgezondheidszorg en reproductieve gezondheidszorg in een stedelijk gezondheidscentrum en via mobiele klinieken in afgelegen gebieden.
• Jemen is in hoge mate afhankelijk van de invoer van voedsel. Het land lijdt ook onder hoge inflatie, het instorten van de markt en een marine en land blokkade van goederen. De DRA garandeert toegang tot voedsel door middel van contant geld en voedselvoorziening aan 6.000 mensen.
• De DRA biedt Severe Acute Malnutrition (SAM) en Moderate Acute Malnutrition (MAM) behandelingen voor 15.000 acuut ondervoede kinderen en zwangere en zogende vrouwen.