Home > Geen categorie > Do not forget Afganistan

Do not forget Afganistan

19 november 2014

Het jaar 2014 is bij het Humanity House het jaar van de grote internationale crises. De media-aandacht richt zich op gewelddadige conflicten in Syrië, Irak, Gaza en Oekraïne en op de ebola epidemie in westelijk Afrika. Intussen, we zouden het bijna vergeten, is Afghanistan langzaam herstellende van de oorlogen die er in de afgelopen decennia hebben gewoed.

Begin december 2014 komen ministers uit vele landen bijeen in Londen om over de toekomst van Afghanistan te praten. Maatschappelijke organisaties wereldwijd bundelen daarom hun krachten en zetten Afghanistan op 24 en 25 november onder de aandacht met de campagne Do Not Forget Afghanistan.

Doel daarvan is om de inzet voor humanitaire en ontwikkelingsactiviteiten voort te laten duren, juist nu Afghanistan langzaam aan het opkrabbelen is.

Humanity House maakt de balans op van 13 jaar internationale betrokkenheid bij Afghanistan. De documentaire ‘Do Not Forget Afghanistan’ wordt getoond en sprekers geven hun visie op wat er bereikt is tot nu toe en op de uitdagingen in de toekomst.

Over de sprekers

Justine Piquemal (directeur van ACBAR, het belangrijkste netwerk van NGO’s in Afghanistan, waar Afghaanse en internationale NGO’s lid van zijn.) en Thijs Berman (voormalig Europarlementariër voor de PvdA en hoofd van de EU verkiezingswaarnemersmissie naar Afghanistan). Gespreksleider is Rick van der Kleij.

Help ook mee

Doneer nu

Delen

Nieuwsbrief